Завърши "Девин къп" до 14 години - вижте призьорите



16-06-2013 15:55 | Станко Димов

Пловдивчаните Калоян Димитров и Гергана Топалова триумфираха на Държавното лично първенство по тенис до 14 години „Девин къп“, което се проведе при перфектна организация на кортовете на ТК „15:40“ в София.

При юношите представителят на ТК „Локо 98“ Димитров, който беше водач в схемата, преодоля на финала втория поставен Златан Палазов („Тотал тенис“-Пловдив) с 6:3, 6:4.

Във втората част Калоян стигна до мачбол при 5:2, но съперникът му го отрази. След това Димитров имаше още възможности да приключи мача, но Палазов се защитаваше успешно. Стигна се до 5:4 и 15:40, но тогава състезателят на „Локо98“ спечели четири поредни разигравания, а с това и титлата.

При девойките втората в схемата Гергана Топалова от „Локомотив“ (Пловдив) надделя трудно над непоставената Стефани Арсова („Левски“) с 4:6, 6:2, 6:4. Финалната среща предложи множество обрати. Арсова губеше с 2:4 в първия сет, но успя да го спечели. В третия гонитбата в резултата продължи до края, когато Топалова успя да вземе подаването си.

На двойки Калоян Димитров се окичи с втори златен медал. Двамата със Златан Палазов победиха в спора за титлата Стефан Телкеджиев („Локо98“) и Симон-Антони Иванов („Черно море-Елит“) с 6:4, 6:3.

При девойките шампионки са Стефани Арсова и Ивон Михалева от „Левски“, които надиграха с 6:3, 6:3 Гергана Топалова и Симона Борисова (ТСГК).

Призьорите бяха наградени от генералния секретар на БФТ Катерина Генова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини