И Колшрайбер спука балона Мъри



14-04-2010 17:43 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри продължава сериозното си затъване. След като преди 2 седмици отпадна в първия кръг в Маями, сега Мъри повтори упражнението и напусна повече от безславно борбата в Монте Карло.

 

Нещо повече - световният номер 4 бе буквално прегазен от германеца Филип Колшрайбер с 6-2, 6-1 за малко повече от час игра.

 

Мъри има върху какво да мисли и размишлява след поредния крах. Въпреки, че няколко дни упорито се подготвяше за сезона на клей, шотландецът показа меко казано стряскащи резултати - 37% вкаран първи сервис и нито една възможност за пробив!

 

На противоположния полюс бе представянето на Колшрайбер. Германецът за пореден път доказа, че е универсален боец и може да поднася изненади на всички настилки. Той завърши срещата само с 8 загубени точки при свой сервис, а освен това нямаше проблем да осъществи и цели 5 пробива.

 

Следващият съперник за Колшрайбер е сънародникът му Филип Пецшнер, който по-рано днес стигна до изненадващ успех в мача си с Юрген Мелцер.

 

За разлика от Мъри, денят бе успешен за всички други фаворити. Джокович, Надал, Ферер и Фереро сравнително лесно си спечелиха двубоите, като особено впечатляващ бе успехът на Рафа: 6-1, 6-0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини