Емблематични спортисти са лица на кандидат-студентската кампания на НСА



12-06-2013 00:01

Димитър Бербатов, Йордан Йовчев и Евгени Иванов подкрепиха кандидат-студентската кампания на Национална спортна академия „Васил Левски“.     Популярните спортисти, които са и възпитаници на НСА, се включиха в сайта на кампанията и изразиха удовлетворението си от обучението в Академията, отправяйки ценни съвети към кандидат-студентите.

Според Бербатов мечтаната кариера започва с подходящото образование. Понастоящем футболната звезда е студент в трети курс на специалността „Спортен мениджмънт“. Като основен плюс на НСА Бербатов изтъква подготовката, която включва широк кръг от проблемни области.

„Обучението там отговаря на моите лични цели. Спортът е сложна система и управлението й изисква сериозна подготовка“, споделя футболистът.                

За Евгени Иванов най-интригуващата част от курса на обучение в НСА са дисциплините, свързани с функционирането на системата на спорта. „Като дългогодишен професионален състезател, досега познавах само спортно-техническата страна на спорта“, коментира знаменитият волейболист.           

Предимствата на НСА, които я правят предпочитан избор за зам.-министъра на спорта Йордан Йовчев са високото академично ниво, възможността за израстване и отличната квалификация. 

„Сигурен съм, че възпитаниците на НСА са бъдещето на спорта - двигателят на доброто спортно управление в страната, които с опит, мъдрост и отговорност ще представят България и родния спорт по света!“, категоричен е Йордан Йовчев.

Кандидат-студентските изпити в НСА ще се проведат по график от 10 до 16 юли. В помощ на подготовката за практическите изпити се предлагат кандидат-студентски консултации. Подробна информация по всички тези въпроси може да се получи от сайта на висшето училище.

От 17 юни, когато стартира приемът на документи, ще бъде включен и специален телефон за кандидатите – 02/40 14 208. Специалностите и професионалните квалификации за прием в образователно квалификационната степен „бакалавър” през учебната 2013/14 г. включват треньор по близо 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт).

Сайтът на НСА предлага подробна информация и за желаещите да продължат обучението си в образователно-квалификационна степен „магистър“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини