Цветана Пиронкова срещу Сорана Кърстя (гейм по гейм)



12-06-2013 14:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби от Сорана Кърстя двубоя между двете от втори кръг на турнира на трева в Бирмингам. В отделните части 6:4, 6:4 за румънката, която е поставена под №3 в схемата. Ето как се разви мачът гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 Цветана Пиронкова започва двубоя с бърз гейм, който спечели без особени затруднения.

1:1 Подобаващ отговор на Кърстя, която също печели първото си подаване в двубоя.

2:1 Първата пауза в срещата идва при резултат 2:1 за Пиронкова. Без пробиви в двубоя до момента.

2:2 Въпреки, че вкарва сравнително малко първи сервис (под 50%), до този момент румънката почти не губи точки когато сервира. Резултатът отново е изравнен.

3:2
Пиронкова имаше леки трудности с подаването си, но въпреки това успя да го спечели. Втора пауза в срещата, без пробиви до този момент.

3:3 Пиронкова поведе с 30:15 и можеше да атакува втория сервис на Кърстя, но последните 3 точки в гейма бяха на сметката на третата в схемата. От началото на мача румънката е загубила едва 4 точки при свой сервис.

3:4 Ужасен гейм за Пиронкова и първият пробив в мача е факт. Кърстя първоначално поведе с 30:0, а в следващата точка Цвети допусна двойна грешка, с което подари 3 поредни брейк-пойнта на съперничката си. Кърстя се възползва от първия и проби в така важния седми гейм. След паузата румънката ще сервира за затвърждаване на преднината.

3:5 Пробивът е затвърден, при това сравнително лесно. Цвети стигна до 30:30, но последните 2 точки отидоха на сметката на Кърстя, която се доближава само на гейм от успех в първия сет.

4:5 Цвети Пиронкова прекъсва серията поредни геймове за Кърстя и намалява преднината на румънката само на гейм. Кърстя обаче ще има сервис на своя страна, за да приключи първата част.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА КЪРСТЯ! Когато трябваше да сервира за сета румънката не трепна и набързо поведе с 40:0. В следващата точка Цвети "извика" на мрежата съперничката с къса топка, но румънкиата бе безупречна с гейм на 0 печели първия сет. 6:4 след точно 35 минути игра в Бирмингам.

ВТОРИ СЕТ:

0:1 СОРАНА КЪРСТЯ ЗАПОЧВА С ПРОБИВ ВТОРИЯ СЕТ! Румънката направи няколко отлични ретура, а от своя страна Пиронкова допусна 4 последователни грешки, по 2 от форхенд и бекхенд, с които сдаде гейма.

0:2 Пробивът е затвърден. Отлична игра в защита на Кърстя, която не е допускала грешка сигурно от 20 минути. За жалост същото не може да бъде казано за Пиронкова.

1:2 Чудо! Кърстя допусна няколко непредизвикани грешки и позволи на Пиронкова да си вземе подаването. Цвети никак не изглежда доволна от представянето си, като на няколко пъти след нейни грешки направи гримаси на недоволство. Вятърът над Бирмингам също е силен и към момента пречи повече на нашето момиче.

2:2 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА! Геймът започна страхотно за Кърстя, която поведе с 30:0. Последваха няколко много добри точки за Цвети, която стигна до брейк-бол - 40:30. Кърстя спаси първата точка за пробив, но след малко последва втора такава. И пробивът дойде след ... двойна грешка!

3:2 ГЕЙМ НА 0 ЗА ЦВЕТИ ПИРОНКОВА! ЕТО ОТ ТОВА ИМАШЕ НУЖДА НАШЕТО МОМИЧЕ. Определено през последните минутки Цвети стои далеч по-добре от Кърстя и заслужено повежда в резултата във втория сет.

3:3 Кърстя печели подаването си и изравнява резултата във втория сет.

4:3 Труден гейм за Цвети, в който тя трябваше да обръща резултата изоставайки 0:30. Нашето момиче обаче се справи и отново излиза гейм напред във втория сет.

4:4 Кърстя започва да излиза от дупката, в която попадна в предишните няколко гейма и изравнява резултата.

4:5 МНОГО ЛОШО! ПРОБИВ НА 15 за Кърстя, която след паузата ще сервира за място в трети кръг. Румънката отново намери играта си от края на първия сет и забрави как се допускат непредизвикани грешки.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ КЪРСТЯ! Румънката приключи срещата по възможно най-добрия за нея начин - с гейм на 0. Пиронкова приключи участието си в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини