НА ЖИВО: Големият финал на „Ролан Гарос”



09-06-2013 11:42 | Станко Димов

Рафаел Надал и Давид Ферер ще определят новия шампион от Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Финалният двубой е днес и започва не преди 16:00 часа българско време. По традиция срещата може да гледате пряко в ефира на „Евроспорт”, както и на някой от следните линкове:

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

Надал и Ферер влизат по коренно различен начин в двубоя. Безспорно Надал е големият фаворит. Той е печелил турнира 7 пъти, като при нов триумф ще стане единственият в света, който е печелил някой от турнирите от Шлема 8 пъти! Надал определено се чувства отлично на червените кортове на „Ролан Гарос”, където за последните 9 години има една загуба – от Робин Сьодерлинг (IV кръг, 2009).

От своя страна Давид Ферер за първи път в кариерата си ще излезе във финален двубой в турнир от Големия шлем. 31-годишният испанец показва забележителна форма през последната година, а за 2 седмици на „Ролан Гарос” не се намери играч, който да му вземе дори сет. Ферер със сигурност ще бъде по-свежият чисто физически играч, но опитът на Надал в подобни битки може да се окаже безценен.

Ето какво мислят двамата в навечерието на големия финал:

Рафаел Надал: „За мен е фантастично, че отново ще играя на финал в Париж. Победата ми над Джокович бе една от най-важните в кариерата ми като цяло. Със сигурност ще бъде много тежък финал, защото Давид е изключителен играч. Той никога не е играл на финал, но според мен няма да бъде притеснен. Прекалено опитен е. С него се познаваме от много години. Играли сме по турнири, били сме и част от отбора за Купа „Дейвис”. Ферер е страхотно момче и отдавна заслужаваше да се класира на голям финал. Надявам се да успея да се възстановя добре, за да бъда готов за битката с него”.

Давид Ферер: „Чувствам се в отлична форма. Не мога да повярвам, че съм на финал на „Ролан Гарос”. Ще се изправя срещу може би най-добрия в историята на клей кортовете – Рафа Надал. Той е печелил турнира толкова много пъти, знае какво трябва да направи. Той е фаворит в двубоя, аз нямам какво да губя. Ще изляза на корта и ще се опитам да покажа най-добрия си тенис, да се забавлявам”.

До момента Надал и Ферер са се срещали 23 пъти, като Рафа води с 19:4 победи. Любопитното е, че при нов успех, Матадора ще запише своята победа №20 над Ферер. Точно толкова – 20 – са победите на Надал и над Роджър Федерер, и над Новак Джокович.

За последен път Ферер се справи с Надал на четвъртфиналите на Australian Open 2011. Тогава обаче Рафа не бе в оптимално физическо състояния и доигра двубоя с контузия.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини