Маша с шампионски обрат, ще играе полуфинал с Азаренка



05-06-2013 17:15 | Станко Димов

Мария Шарапова се класира за полуфинал на Откритото първенство на Франция, след като записа фантастичен обрат в двубоя си с Йелена Янкович. Рускинята отстъпи в първия сет с 0:6, но успя да пренастрои играта си и се поздрави с изстрадан успех – 0:6, 6:4, 6:3.

Благодарение на победата за трета поредна година Шарапова достига до полуфинал на „Ролан Гарос”. Неин следващ съперник ще бъде бившата №1 в света Виктория Азаренка, която в същото време се наложи в два сета над Мария Кириленко.

Иначе двубоят на „Филип Шатрие” изобщо не започна шампионски за рускинята, която спечели турнира преди 12 месеца. Шарапова се спука да реди грешка след грешка, което бе добре дошло за опитен играч като Янкович. Сръбкинята, без да предприема особен риск в играта си, просто връщаше топката в полето на Шарапова, която ако не на втория, то не третия удар, пращаше топката в аут.

Логичното се случи след точно 29 минути игра, когато Янкович поведе в резултата с 6:0. Картината на корта се промени коренно след паузата. Шарапова максимално изчисти играта си и след двайсетина минути поведе с 5:1. Янкович успя да върне единия от пробивите и намали за 5:4, но последната дума бе за рускинята – 6:4.

Изключително равностойна бе играта в заключителната трета част. В ключовия седми гейм шампионката от миналата година успя да пробие и да поведе с 4:3. В ответния гейм Янкович имаше точки за връщане на пробива, но Маша каза „не”. Рускинята затвърди за 5:3, а с нов пробив си осигури място във финалната четворка.

Съперник на Шарапова на полуфиналите ще бъде двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка. Белорускинята се наложи със 7:6, 6:2 над Мария Кириленко, която път далеч не бе в оптимална форма. Още в края на първия сет Кириленко напусна корта за медицинска помощ, а след като се завърна така и не успя да бъде равностойна на бившата №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини