Серина се пребори с кошмар по пътя към 1/2-финал в Париж



04-06-2013 17:08 | Николай Драганов

Серина Уилямс изигра най-трудния си мач на тазгодишния "Ролан Гарос", а вероятно и от няколко месеца насам, но въпреки това стигна до своята 29-та поредна победа, надигравайки с 6:1, 3:6, 6:3 Светлана Кузнецова на четвъртфинал.

 

Световната №1 загуби първи сет на турнира и бе близо до неочакван провал, но успя да преодолее сериозен срив в играта и настроението си и да заслужи мястото си на полуфинал в Париж.

 

Американката стартира мача в типичен стил и нищо не предвещаваше трудностите, които изпита във втория и третия сет. Първата част приключи само за 29 минути, като Серина бе абсолютен господар на корта и даде само гейм на своята съперничка.

 

Противно на всичко показано до този момент, което бе точно онова, което Серина Уилямс правеше на кортовете на "Ролан Гарос" от началото на турнира, на старта на втория сет тя започна да ниже грешка след грешка. Това вдъхнови Кузнецова, която от своя страна изчисти играта си и достигна до пробив и преднина от 2:0.

 

Разочарована, че нещата не вървят по нейния начин, Серина показа още повече нерви и допусна нетипични грешки и поведение на корта, които доведоха до втори пробив и изоставане от 0:4. Американката продължаваше да се надъхва на всяка правилно отиграна точка и това доведе до връщане на един от пробивите за 1:4. Вместо да използва този момент на възход, световната №1 за трети пореден път не успя да спечели подаването си и изостана с 1:5.

 

Все още еднакво близо и далеч, Кузнецова също допусна пробив, а малко по-късно Уилямс най-после спечели гейм, в който сервираше и намали за 3:5. Настроенията на корта отново се промениха и Серина се почувства съвсем близо до обрата, когато поведе с 0:40 в подаването на рускинята, но кошмарът отново се завърна - няколко грешки, отлична защита и пет поредни точки за Кузнецова, а след това и още един спасен брейкбол, за да се стигне до 6:3 и 1:1 в сетовете.

 

Слабата игра на Серина продължи и в третия сет, който започна с нов пробив в полза на шампионката от 2009-та година. Той бе затвърден сравнително лесно за 2:0, когато последва и най-дългия и ключов гейм в сета и мача. В него Серина спаси три точки за пробив, премина през няколко равенства, но все пак с много воля го спечели и намали. Това се оказа решаващо и още в следващия гейм тя стигна до пробив за 2:2, а малко по-късно и до втори такъв и преднина от 4:2, която бе запазена до края на мача. 

 

След последната точка Серина почти падна на земята на радост, подобно на победа във финал, което бе доказателство за предизвикателството, поставено най-вече от самата нея, с което успя да се справи. 

 

В опит да се класира на финал в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, Уилямс ще се изправи срещу миналогодишната финалистка Сара Ерани, която надигра с 6:4, 7:6(6) Агниешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини