Робредо на четвъртфинал срещу Ферер след уникален рекорд



02-06-2013 18:28 | Николай Драганов

Испански двубой между Давид Ферер и Томи Робредо се оформи на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". 

 

Световният №5 Ферер се справи с 3:0 сета с Кевин Андерсън в осминафиналите, като му даде само 5 гейма - 6:3, 6:1, 6:1 за общо 1 час и 46 минути на корта.

 

Уникален рекорд по пътя към този четвъртфинал записа 31-годишният Томи Робредо. Испанецът стана първият тенисист в историята, който печели три поредни мача от основната схема на турнир от Големия шлем, след като е загубил първите два сета в тях.

 

Робредо се справи със своя 4 години по-млад сънародник Николас Алмагро след драматична петсетова победа и трети пореден впечатляващ обрат - 6:7(5), 3:6, 6:4, 6:4, 6:4. Преди това той обърна от 0:2 и Гаел Монфис и Игор Сайслинг.

 

Четвъртфиналът е и най-високото ниво, до което Робредо е достигал на "Ролан Гарос", а в опит да подобри това свое постижение, той ще трябва да се справи с полуфиналиста от миналата година Ферер.

 

За четвъртфиналите с лекота се класира представителят на домакините Жо-Вилфред Цонга, който се наложи с 6:3, 6:3, 6:3 над Виктор Троицки и очаква в следващия кръг Роджър Федерер или своя сънародник Жил Симон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини