Надал продължава напред с убедителен успех



01-06-2013 20:10

Рафаел Надал се класира за четвърти кръг на Откритото първенство на Франция. Това стана след успех със 7:6(5), 6:4, 6:4 над Фабио Фонини.

Особено оспорван бе първият сет, който продължи цели 69 минути, а Фонини дори имаше пробив преднина. В крайна сметка Рафа се наложи в тайбрек със 7:5 точки. В края натежаха и непредизвиканите грешки на Фонини, които общо бяха 31 за първия сет срещу 16 за Рафа.

Въпреки добрата си игра Фонини така и не успя да спечели повече от 4 гейма в следващите два сета и така Надал оформи победа с 3:0.

"Мисля че той е фантастичен играч, много бърз и играе агресивно. Трудно е да го спреш. В последните месеци играе все по-добре и има добри резултати. Освен това ми е добър приятел," коментира Рафа след срещата по адрес на Фонини.

"В последните мачове загубих първите сетове, но сега внимавах. Благодаря на публиката. Този корт е най-специалният за мен от всички. Благодаря на всички," допълни още той.

Следващият опонент на Надал ще бъде Кей Нишикори. Рафа води с 4:0 в преките им сблъсъци до момента.

"Нишикори играе все по-добре в последно време. Доскоро се бореше с травма. Сега отново показва добра игра и трябва да покажа най-добрата си игра," заяви Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини