Марк Росе: Тенисът е скучен, сега има само четири звезди



30-05-2013 00:00

Според олимпийския шампион от 1992-а - швейцарецът Марк Росе тенисът в последните години е станал много скучен и затова е виновна сегашната система, според която състезателите биват поставяни на отделните турнири.

"Това, в което тенисът се превръща ме плаши," казва Росе, който има общо 15 АТР титли в кариерата си и е достигал до девето място в ранглистата.

"Всички говорят за "Голямата четворка". Това показва, че в тениса са останали само четирима играчи," коментира Росе.

Както е известно от 2008-а едни и същи играчи завършват в топ 4 - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

"Преди имаше 10, 15, 20 звезди. Сега са само четири. Преди 15 години всеки играч в топ 10 можеше да спечели турнир от Големия шлем или Мастърс," смята Росе.

Според Росе при сегашната система, по която се прави основната схема на всички турнири, това създава изключителни трудности на младите играчи и прави шансовете им за пробив по-малки.

Той също така е на мнение, че в днешно време различните настилки на големите турнири, все повече си приличат като бързина.

"В момента ситуацията на "Ролан Гарос" или Уимбълдън, е почти еднаква. Тревата стана по-бавна, а клеят по-бърз, така че е почти еднакво за играчите.

"Виждате Томи Хаас в подножието на топ 10 на 35 години. Това е хубаво за него, но какво значи? Преди Сампрас и Агаси бяха извън десетката много по-рано. Сега младите имат по-малки шансове.

"Уимбълдън не се играе на клей, но Сампрас със сигурност нямаше да спечели седем титли при днешната настилка. В същото време Надал нямаше да спечели Уимбълдън при предишната трева," смята Росе.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини