Григор не се притеснява от евентуален мач срещу Джокович



28-05-2013 18:25 | Станко Димов

Григор Димитров не се притеснява от евентуален двубой срещу световния №1 Новак Джокович. Както е известно двамата могат да се срещнат в III кръг на „Ролан Гарос”.

За тази цел обаче Гришо ще трябва първо да победи Лука Пуй (Франция), а в същото време Ноле да се справи с първите си двама съперници.

„Чувствам се добре на големите кортове, когато срещу мен има силни играчи”, сподели Димитров, след като се класира за втори кръг в Париж. Както е известно Гришо поведе с 6:4, 1:0 в двубоя си срещу Алехандро Файа, след което колумбиецът се отказа заради контузия.

„Щастлив съм, че успях да приключа срещата. Двубоят в първи кръг никога не е лесен, особено когато става въпрос за Голям шлем и времето е като днешното. Мисля, че когато идваш за подобен турнир, преди всичко трябва да бъде положително настроен и зареден с енергия. Двубоите и победите дават допълнителна увереност”, каза още Гришо.

Френските журналисти също така се поинтересуваха къде в България Гришо се чувства най-добре, а той отговори без да се замисли: „На Черноморието”.

От руска медия пък попитаха Димитров как се чувства, когато е изловен от папараци (визирайки връзката му с Мария Шарапова). „Няма какво да направя по въпроса”, отговори Гришо.

Съперник на Григор Димитров във втори кръг ще бъде 19-годишният французин Лука Пуй, който участва в турнира с „уайлд кард”. В първи кръг Пуй се наложи с 3:0 сета над Алекс Кузнецов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини