Серина: Вече се забавлявам на корта много повече



24-05-2013 21:06 | Николай Драганов

Ако погледнем към последните 12 месеца от кариерата на Серина Уилямс ще видим, че тя спечели своята пета титла от Уимбълдън, четвърта от US Open, олимпийско злато на сингъл и на двойки. Успя и да се върне под №1 в света.

Всичко това изглежда толкова впечатляващо, че повечето привърженици на тениса може би забравят какво се случи преди тази серия по време на "Ролан Гарос".

 

Откритото първенство на Франция през 2012 бе може би най-тежкото унижение в кариерата на Серина, която отпадна в първи кръг от Виржини Разано. Това бе една от едва четирите й загуби през тази година.

 

"Не си спомням много", обясни Серина. "Не помня почти никой от съперниците си и дали съм играла или не съм срещу даден играч. Знам, че играх срещу Винъс на финал (бел.ред - през 2002-ра Серина печели единствената си титла от "Ролан Гарос").

"Помня, че играх и срещу Дали Рандриатефи, не ме питайте защо (бел. ред - отново през 2002-ра, но във втори кръг)." Тази загуба от Разано обаче изглежда не е запомнена от Серина, поне според думите й.

 

"Понякога си мисля "трябва ли да съм щастлива, че загубих през миналата година. Никога не знаеш защо се случват точно определени неща. Чудесно е да разбереш, че всеки мач има значение. Все още искам да бъда най-добрият играч, който мога да бъда", философски допълни тя.

 

Макар да пристига в Париж като един от доайените в женския тенис, 31-годишната Серина Уилямс се намира и в повече от отлична форма. Американката има 23 поредни победи, което е най-добрата й серия в кариерата. 

 

"Намирам се в това състояние, в което винаги съм искала да бъда", коментира Серина, която отрече очакванията да и влияят. "Играх много повече тенис през тази година. Завръщайки се след контузията в края на 2010-та и началото на 2011-та година, нямах какво да губя. В миналото, когато играех винаги бях съсредоточена изцяло върху това да печеля, да печеля, да печеля. Сега се забавлявам много повече, отколкото бях свикнала."

 

"Ще бъде страхотно да спечеля втора титла тук в Париж. Но така или иначе едно е по-добре от нула", завърши американката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини