И Дел Потро се отказа от Париж, Гришо - №26 в схемата



22-05-2013 14:55 | Любомир Тодоров

Само в рамките на няколко часа двама играчи от Топ 10 в мъжкия тенис оттеглиха участието си на „Ролан Гарос”.  След като рано сутринта това стори Анди Мъри, неговият „пример” бе последван и от Хуан Мартин дел Потро.

През последните дни аржентинецът се оплакваше от травма, която в крайна сметка се оказа по-сериозна от очакваното и няма да му позволи да играе в турнира.

„Много съжалявам, но няма да мога да играя в Париж. Никога не съм криел, че мечтая един ден да спечеля „Ролан Гарос”. За жалост обаче тази година няма как да изляза на корта”, сподели Дел Потро, който обеща да се реваншира пред феновете си в Париж догодина.

Отказванията на Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро на практика означават, че Григор Димитров ще бъде поставен под №26 в основната схема. Българинът има шанс да се придвижи още по-напред в схемата, тъй като във вторник съмнения за участие в турнира изрази още един член на Топ 15 – Станислас Вавринка.

Натурализираният швейцарец също се оплаква от травма, но на този етап шансовете контузията да е сериозна и да го откаже от турнира са минимални.

Откритото първенство на Франция започва в неделя. Жребият за основната схема ще бъде теглен в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини