Пиронкова загуби от Стивънс в Брюксел



22-05-2013 11:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Брюксел. Тя отстъпи в първи кръг на Слоун Стивънс (САЩ, №4) след 3:6, 6:2, 3:6 и не успя да защити спечелените през миналия сезон точки в надпреварата.

Това е втори двубой между двете, като и първата им среща завърши с успех за 20-годишната Стивънс (6:4, 6:1, Синсинати 2012).

През сезона на клей до момента Пиронкова има една-единствена победа. Тя дойде на старта на турнира в Маракеш и бе над Каролина Плишкова (Чехия). След това обаче Цвети записа 4 последователни загуби.

Миналата година Пиронкова записа две победи в Брюксел (над Данилиду и Петрова), преди да отпадне на четвъртфинал след загуба от Кайа Канепи. С други думи казано, Цвети имаше да брани 120 точки за ранглистата!

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ПИРОНКОВА - СТИВЪНС С КОМЕНТАР НА ЖИВО ГЕЙМ ПО ГЕЙМ ТУК:

0:1 - Поредица оспорвани разигравания още в първия гейм на двубоя. Стивънс започна по-агресивно и поведе с 30:15 при начален удар на българката. Цвети обърна до 40:30 в своя полза, но при този резултат тя допусна две поредни двойни грешки! Стивънс не сгреши и реализира втората си точка за пробив още на старта на срещата!

0:2 - Повече от убедителен гейм за сервиращата Стивънс. Американката пласира няколко мощни сервиса и бързо поведе с 40:0. Тя реализира втория си геймбол след поредния мощен уинър от форхенд.

0:3 - Цвети продължава да сервира много посредствено. Стивънс стигна лесно до две точки за пробив и реализира втората. При това го стори с къса топка. Така първият сет изглежда загубен за българката.

0:4 - В четвъртия гейм Пиронкова имаше своите шансове. Тя дръпна с 30:15 след няколко добри отигравания. При 30:30 Стивънс допусна непредизвикана грешка и се стигна до точка за пробив. Точно в този момент обаче Стивънс реализира първия си ас в мача. Малко след това Цвети пропусна и втора точка за пробив с ретур в мрежата. Така след няколко пропуснати шанса българката вече изостава с четири гейма.

1:4 - Първи гейм в полза на Пиронкова. Българката най-после сервира убедително и затвори на нула в своя полза. Сякаш и Стивънс не се вложи максимално, след като вече има убедителна преднина.

2:4 - Пиронкова демонстрира няколко чудесни отигравания в защита. Стигна се до равенство 30:30, след което българката направи две прекрасни изпълнения. Така тя реализира още първата си точка за пробив и намали изоставането си. Стивънс все още има пробив аванс.

3:4 - Крайно драматичен гейм. В него Стивънс отново имаше възможности да пробие, така и не се възползва. След поредица грешки на американката Цвети все пак затвори в своя полза и е само на гейм от това да изравни цялостно резултата в този сет! Двете имаха и някои съмнения в отсъжданията на съдията.

3:5
- Пиронкова пропусна златен шанс да изравни за 4:4! Българката имаше точка за пробив, но лековато я пропусна. Малко след това тя допусна още няколко грешки и Стивънс вече е само на гейм от това да затвори първия сет в своя полза.

3:6 - Пиронкова продължи да не сервира убедително и Стивънс стигна до нови две точки за пробив с цената на сетбол. Тя реализира втората след поредната непредизвикана грешка на българката.

След края на първата част Пиронкова повика физиотерапевт на корта. Тя се оплаква от проблеми в долната част на гърба и ще получи масаж в съблекалнята.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Българката реализира пробив още на старта на втората част! Тя изигра много добър гейм, а и се възползва от няколко лековати грешки на Стивънс.

2:0 - Пиронкова сервира отлично в този гейм и много бързо поведе с 40:0. Тя реализира втория си геймбол с ас!

2:1 - Нов равностоен гейм. Двете направиха няколко добри разигравания и логично се стигна до 30:30. Малко след това Стивънс пропусна геймбол, след като Цвети направи чудесна къса от ретур. Все пак младата американка затвори в своя полза след няколко грешки на Пиронкова. Нашата състезателка отново получи помощ от физиотерапевт след този гейм.

3:1 - Майсторски гейм за Пиронкова. Българката затвори на нула! Тя сервира много добре, а освен това пласира и няколко чудесни удара от бекхенд.

4:1 - Поредица от лековати грешки на Пиронкова, но след това Стивънс пропусна два геймбола при 40:15. Стигна се до 40:40, когато ред да греши дойде и на американката. Така Цвети стига до втори пробив в сета и е все по-близо до изравняване на общия резултат.

5:1 - Стивънс дръпна с 30:15 в този сервис гейм на Пиронкова, след нови леки грешки на българката. Цвети обаче показа класа и обърна до 40:30 в своя полза. Сервисът много помогна на нашето момиче и тя затвори този гейм, приближавайки се само на един от спечелването на сета.

5:2 - И двете допуснаха доста грешки в този седми гейм. Стигна се до 30:30, след което американката все пак стигна до геймбол с малко късмет. Тя се възползва от нова грешка на Цвети и затвори в своя полза.

6:2 - Пиронкова затвори убедително. Тя сервира добре и дръпна с 30:0. В този момент първият й сервис изчезна, но и Стивънс и помогна с няколко грешки. Пиронкова реализира втория си сетбол, след доста оспорвано разиграване и грешка на американката. Предстои решителен трети сет!

ТРЕТИ СЕТ:

0:1 - Убедителен гейм на нула в полза на Слоун Стивънс на старта на решителния трети сет.

1:1 - Стивънс започна убедително и поведе с 30:0 при подаване на Цвети. Пиронкова вкара два добри сервиса, които максимално й помогнаха да изравни за 30:30. Стивънс имаше няколко точки за пробив малко по-късно, но не се възползва. Българката все пак затвори в своя полза този маратонски гейм.

1:2 - Пиронкова успя да вземе аванс от 30:0 при подаване на Стивънс. Тя се възползва от няколко грешки на американката. Стивънс обаче не се притесни и с няколко отлични форхенда обърна до 40:30 в своя полза. Последва нов обрат в полза на Пиронкова, която пропусна и точка за пробив. В крайна сметка Стивънс все пак затвори в своя полза.

2:2 - Убедителен гейм за Пиронкова. Българката реализира няколко добри сервиса, както и хубав печеливш удар от бекхенд. Тя съумя да затвори на 15.

ПРИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ДВУБОЯТ БЕ ОТЛОЖЕН ЗА ВТОРНИК ЗАРАДИ ТЪМНИНА!

11,15 часа, сряда - Двубоят е подновен!

2:3 - Пиронкова започна по-добре първия гейм след подновяването. Тя стигна до 30:15 при сервис на американката. Тя обаче допусна няколко леки грешки след това и Стивънс спечели подаването си.

2:4 - Гейм, в който Пиронкова допусна няколко леки грешки, включително и двойна. Стигна се до равенство 40:40, след което Стивънс направи добро разиграване и стигна до точка за пробив. Пиронкова успя да я спаси с добро изпълнение. Цвети обаче даде нова точка за пробив на опонентката, след което допусна и двойна грешка!

3:4 - Цвети не се притесни от допуснатите грешки и успя веднага да върне пробива! При това тя го стори на 15, след няколко убедителни изпълнения.

3:5 - Нов неубедителен сервис гейм за Пиронкова. Тя пак допусна лековато пробив и Стивънс ще сервира за спечелването на мача.

3:6 - Интересен гейм. Стивънс поведе с 30:0, но Цвети успя да изравни за 30:30 след добри изпълнения. Американката пласира отличен сервис и стигна до мачбол, който реализира след грешка на българката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини