Рафаел Надал на 8-и пореден финал!



18-05-2013 19:11 | Станко Димов

Приказното завръщане на Рафаел Надал в тура продължава с пълна сила. Испанецът се класира за 8-и пореден финал, след като се наложи с 6:2, 6:4 над Томаш Бердих. Така в неделя Рафа ще спори за трофея от "Мастърс 1000"€ турнира в Рим, а неговият съперник във финала ще бъде определен от двубоя Роджър Федерер -€“ Беноа Пер.

Днес Рафа изигра може би най-добрият си двубой след завръщането си на корта. В първия сет срещу Бердих испанецът се наложи с 6:2, като записа 11 печеливши удара и едва 3 непредизвикани грешки. През втория сет двубоят бе по-равностоен, но в деветия гейм Надал проби, след което със сервис на своя страна си гарантира успеха - 6:2, 6:4.

"Много съм щастлив. Дори не съм мечтал, че след тази дълга пауза ще мога да се завърна на корта по такъв начин", коментира Надал след последната точка в двубоя.

Любопитното е, че Рафаел Надал има 6 трофея в Рим, който е сред любимите му турнири през сезона. Феновете по цял свят пък се надяват довечера Федерер да победи Пер, като по този начин в неделя да станем свидетели на истинска тенис класика -€“ Надал срещу Федерер.

По-рано през сезона двамата се срещнаха на четвъртфиналите на друг "Мастърс 1000"€ турнира - този в Индиън Уелс, а Рафа се наложи с 2:0 сета, след което спечели и титлата.

След завръщането си на корта Надал има 5 трофея и 2 загубени финала (от Себайос в Чили и Джокович в Монте Карло).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини