Анди Мъри под въпрос за "Ролан Гарос"



15-05-2013 17:20 | Станко Димов

Световният №2 Анди Мъри напусна едва във втори кръг „Мастърс 1000” турнира в Рим. Шотландецът, който на всичкото отгоре днес празнува своя 26-и рожден ден, се отказа заради контузия в двубоя си срещу Марсел Гранойерс. Решението си Мъри взе при резултат 3:6, 7:6 (5).

Това е едва вторият случай в 529 мача на сингъл, в който шотландецът не доиграва свой двубой. В топ 10 само Роджър Федерер го превъзхожда, тъй като никога не е прекратявал участието си преждевременно в свой мач.

Въпреки травмата, Мъри показа невероятен характер и успя да вземе втория сет в двубоя, въпреки, че изоставаше с 3:6, 1:4 и два пробива! Подвигът на Мъри обаче не остана възнаграден с победа, тъй като той трябваше да прекрати участието си в турнира.

Така под въпрос е участието на британеца на предстоящия „Ролан Гарос”. "Ще бъда много изненадан, ако успея да се възстановя за Париж. Ще взема решение в следващите дни," призна шотландецът.

По-рано през деня подобно решение взе и Станислас Вавринка, който изобщо не излезе за двубоя си срещу Александър Долгополов. Швейцарецът също се оплаква от леки болежки, а и при него факторът натрупана умора също си каза думата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ СРЯДА

ОСНОВНА СХЕМА В РИМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини