Серина Уилямс: Чувствам се добре с 50 титли



13-05-2013 14:49 | Златка Замова

31-годишната Серина Уилямс се появи на пресконференцията след финала в „Каха Махика” перфектно гримирана, с червена фланелка на Nike с надпис „Най-добра завинаги”. Естествено първият въпрос бе как се чувства с 50 WTA-титли във витрината си.

„Добре се чувствам. Не знам колко още титли ще мога да взема, дано не е последната. На четвъртфинала бях на 2 точки от отпадане от турнира, така че съм много щастлива, че го спечелих! Оттук нататък искам да продължавам да се забавлявам на турнирите. Да, искам да стигна до финал на „Ролан Гарос”, но кой знае какво ще се случи, няма отсега да се стресирам. Благодаря за всеки изживян ден и всеки спечелен мач."

По-малката Уилямс все пак похвали Мария Шарапова за играта й, въпреки че в първия сет я отнесе с 6:1, Серина записа впечатляваща статистика в мача със 78% успеваемост от първи сервис (Мария направи 63% първи сервис и 8 двойни грешки).

„Мария е голям спортист, знаех, че срещу нея трябва да съм перфектна. Тя започна да играе много добре в началото на втория сет, мисля, че смени плана си и трябваше да се нагаждам в движение. Изпуснах важна точка в първия гейм, тя реализира печеливш удар, аз взех грешно решение и после трябваше да се пренастройвам.

„Стартирах зле, бях бавна, не реагирах и не се движех добре, не вкарах много от първите сервиси... Срещу опонент като Серина, екстремно добър и самоуверен, това е пагубно. Можех да променя доста неща. Имах възможност за пробив втория сет и го изпуснах, давах й шансове, втори сервис.. Тя е най-силно удрящата, физически най-мощната, с най-страхотен сервис”, съжаляваше след загубата си Шарапова.

„Не знам защо стана така, не бях нервна, все пак това не бе финал на турнир от Шлема. Взех  няколко мача тук, стигнах финал, спечелих в Щутгарт и мисля подготовката ми за „Ролан Гарос” върви доста добре. Въпреки, че правя бизнес, мода, няма нищо в живота ми, което да ми доставя по-голямо удоволствие от това да играя тенис пред публика и да преследвам целите си”.

26-годишната Мария отново бе любезна да отговори на въпрос на кореспондентката на  Tennis24.bg дали в женския тенис, подобно на мъжкия, става доминиращ мощният и пласиран начален удар, гледайки надмощието на Серина:

„Мисля, че добрият процент на вкаран първи сервис е една от най-важните статистики в мача, така не даваш възможности на опонента да атакува втория ти сервис.

"Но ако първият ти сервис не е мощен и агресивен, високият му процент успеваемост е без значение. Така, че обобщено, днес на корта ни трябва силен и добър сервис”, каза Маша преди да отпътува за турнира в Рим, където Григор стигна 2-и кръг.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини