Слоун Стивънс с тежки обвинения по адрес на Серина Уилямс



06-05-2013 12:33 | Николай Драганов

20-годишната американка Слоун Стивънс изглеждаше отличен наследник на сестрите Уилямс не само заради младостта и качествата си, но поради факта, че поне на пръв поглед самите те демонстрираха приемственост.

 

В началото на годината обаче, Стивънс "си позволи" да отстрани своя учител в лицето на Серина още на четвъртфинал на Australian Open. Ласкавите изказвания изведнъж спряха, а редица медии открито започнаха да пишат за конфликт между нея и младата Стивънс.

 

В интервю за ESPN The Magazine, 20-годишната американка разкрива своята гледна точка и отправя тежки обвинения към отношението на Серина. По думите й носителката на общо 30 титли от Големия шлем на сингъл, двойки и смесени двойки далеч не е онзи дружелюбен човек, за когото всички говорят.

 

"Не ми е казвала и една думичка, не е разговаря с мен, не е казвала "здравей", не ме е поглеждала, не сме били в една стая от Australian Open насам", разкрива Стивъс в интервюто, което е взето по време на мачовете за "Фед Къп" миналия месец, когато двете със Серина бяха в отбора на САЩ срещу Швеция.

 

"Може би това трябва да ви накара да се замислите. Как се стигна от всички хубави думи до това да спре да те следва в "Туитър", подчерта Стивънс и допълни, че не само Серина е спряла да я следва в социалната мрежа, но е написала без уточнения "Аз те създадох", което според младата американка е насочено именно към нея.

 

"Мисля, че хората трябва да разберат какво се случва. Мислят си, че тя е толкова дружелюбна, че е толкова такава или толкова едикаква си, но това не е истина! Не изтриваш някой от "Туитър", не го изтриваш от месинджъра си в "Блекбери" просто така. Имам предвид... поради каква причина, защо?"

 

Стивънс също така припомня, че още е много натъжена от факта, че не е получила автограф върху плакат на сестрите Уилямс, когато е била на 12 години. "Чаках цял ден за един подпис. Минаха покрай мен няколко пъти и така и не се подписаха."

 

Тогава младата американка решава, че любимата и тенисистка ще бъде Ким Клайстерс. На практика Серина никога не е била истински ментор за Стивънс, макар да е работила с нея по време на сблъсъците за Фед Къп през 2012.

 

"Трудно е да бъдеш ментор, когато все още се състезаваш. Аз съм тук да побеждавам и да направя най-доброто, което мога, както и тя. Слоун се справя наистина чудесно и аз съм много щастлива за нея", бяха думите на Серина Уилямс преди четвъртфинала в Австралия.

 

Седмици по-рано, Стивънс показа уважение към кака си Серина, след като бе победена от нея в Бризбейн. Тогава отношенията между двете бяха далеч по-различни и това личи от думите и след въпросното поражение. "Тя е много сладка. Обичам я, несъмнено има голямо влияние върху кариерата ми... преди, когато я срещнех си казвах "о, Господи", обичах я ужасно много. Тя е невероятна. Сега обаче се превърна в реална личност и вече просто възкликвам "О, здравей, как си". Не е супергерой, а просто приятел."

 

Днес обаче Стивънс изтъква, че дълбочината на отношенията и приятелството и със Серина така или иначе са били преувеличени. "По време на първите 16 години от моя живот, тя ми бе казала една дума и никога не е имала отношение и влияние върху развитието ми. Наистина не мисля, че е голям проблем сега отново да не бъде замесена по никакъв начин. Ако си ментор на някого, това означава да говориш с него, да му помагаш, да знаеш какво се случва в живота му, да се интересуваш от него. Дали нещо от тези неща се случва в момента? Не, така че..."

 

Ако все пак приемем, че до онази победа в Австралия Серина е помагала на Стивънс по някакъв начин, то статистиката след Australian Open не е на страната на Стивънс и не подкрепя думите и, че помощта не и липсва. В девет мача от тогава насам, Слоун е записала 7 загуби и само 2 победи. Тя вече загуби в първи кръг в Мадрид от Даниела Хантухова.

 

Засега официален отговор на Серина Уилямс по твърденията на Стивънс липсва, но агентът на опитната американка е запознат с изказването и е много вероятно в скоро време да чуем и другата страна, подчертават медиите зад океана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини