Джокович поздрави Tennis24.bg с Великден



05-05-2013 20:35

Новак Джокович поздрави на сръбски кореспондентката на Tennis24.bg Златка Замова с големия християнски празник Великден днес на пресконференцията си на старта на турнира в Мадрид.

Верен на традициите и чувството си за хумор световният номер 1 дори попита дали е подготвила боядисани яйца, след което бе любезен да отговори на въпроса й за очакванията му от срещата с евентуалния му първи съперник – българинът Григор Димитров.

"С Григор играхме на Индиан Уелс, много талантлив и способен да играе на много, много високо ниво и вече показа, че е добър на всичко. С неговия стил на игра, мислиш че е най-ефективен на хард корт и бърза настилка, но в Монте Карло той пресира Надал до трети сет и доказа, че и на клей може да играе успешно.

"Височината от 500-600 м тук в Мадрид помага на тенисистите с по-силен сервис и по-агресивна игра. Топката се движи във въздуха по-бързо, което прави Димитров много опасен. Не искам да класифицирам съперника си, просто следващите дни ще се постарая да съм подготвен. Ще дам всичко от себе си в Мадрид," заяви сърбинът.

Ноле добави, че почти се е възстановил от контузията в коляното и всеки ден се чувства по-добре. После той бе помолен да анализира колко е голяма разликата между Топ 4 и останалите тенисисти и му бе напомнено, че Григор е направил 3 двойни грешки, когато е имал сервис за спечелване на сет в мача им.

"Има разлика, първите четирима винаги печелят турнирите от Големия Шлем. Опитът ни в най-големите турнири ни дават необходимото самочувствие,  както и емоционалната стабилност в ключови моменти в мача. Мъжкия тенис е на много високо ниво и става още по-силно състезание и затова сега е толкова интересно. Тенисисти като Ферер, Бердих, Цонга са показали, че могат да печелят срещу Топ 4."  

Запитан дали е доволен от увеличаването на наградния фонд на Уимбълдън на 39 милиона паунда тази година, Джокович отговори позитивно и допълни, че въпросът не е само в парите.

"Позитивна стъпка е, защото тенисистите сме по-обединени от всякога в исканията ни и имаме силен глас за бъдещето на тениса. Позволете да напомня, че не сме само 10 играчи в света, хиляди професионалисти се опитват да стигнат до тези средства и за голяма част от тях са непосилни разходите за треньор или престой 2 седмици - например в Австралия.

"Така,че въпросът е за по-ниско класираните тенисисти също да имат право и мотивация за участие в големите турнири. Определено сме благодарни за увеличаването на наградния фонд и на четирите турнира от Шлема и много тенисисти са щастливи от това решение," анализира Джокович.

Ноле празнува днес Великден с братята си, които са с него в Мадрид, единствени от семейството. Вчера те бяха на мача на Реал Мадрид с Валядолид на "Сантяго Бернабеу".         

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини