Една победа дели Гришо от нов мач с Джокович



03-05-2013 20:05 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид срещу Хавиер Марти. Мачът от първи кръг ще се изиграе в неделя или понеделник, а при успех Гришо ще си осигури трета среща в своята кариера срещу световния №1 Новак Джокович.

 

Хавиер Марти е родом от Мадрид и получава "уайлд кард" от организаторите, въпреки че се намира под №205 в световната ранглиста, а най-високото му постижение е №170. През този сезон той има опита да се класира за основната схема на турнир от календара на ATP, но в нито един от тези случаи не успява да прескочи квалификациите. 

 

Ако не допусне изненада, Димитров ще има трети шанс да премери сили с Джокович за последните две години, като и двата им мача до този момент са на "Мастърс 1000" турнири. През 2012-та Гришо претърпя тежка загуба с 6:3, 6:2 в Шанхай, а малко по-рано през този сезон в Индиан Уелс бе близо до успех в първия сет, но в крайна сметка отстъпи след 7:6(4), 6:1.

 

Освен Димитров и Джокович, в горната част на схемата е още Анди Мъри, който във втори кръг ще се изправи срещу Флориан Майер и Томаш Белучи. В тази част на схемата са още Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга, Янко Типсаревич, Жил Симон, Станислас Вавринка, Милош Раонич и други.

 

В една половина отново попаднаха двамата най-големи съперници на последното десетилетие Роджър Федерер и Рафаел Надал, като този път среща помежду им е възможна чак на полуфинал. Рафа ще стартира срещу квалификант или Беноа Пер, докато за Роджър първото изпитание изглежда малко по-сериозно - Бърнард Томич или Радек Щепанек.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини