Купа "Дейвис": Хърватия избира клей за сблъсъка с Великобритания



01-05-2013 21:24

Хърватският мъжки национален отбор по тенис е избрал клей корт за решителния сблъсък с Великобритания за Купа „Дейвис“ през септември с ясната идея да минимизира влиянието на Анди Мъри. Това заяви капитанът на британците Леон Смит пред вестник „Телеграф“. Той обаче обеща, че неговите момчета ще влязат в битката без капка страх.

Освен Анди Мъри Великобритания няма друг свой представител в мъжете в топ 200. Въпреки това, без световния №3 в състава си, тимът успя да надиграе Русия, което бе и голямата изненада в неофициалното отборно световно първенство.

„Всички разбират какво се опитват да направят хърватите. Те знаят колко добър играч е Анди в зала и че ние сме постигали най-големите си успехи именно при такива условия. Аз обаче вярвам в своите момчета. Те ще се адаптират максимално добре“, заяви Смит.

Другият проблем пред Великобритания е фактът, че плейофът за Световната група е само четири дни след финала на US Open, който се играе на твърди кортове и където Мъри има да защитава титла.

„Вярно, че Анди ще иска да стигне далеч, но това важи и за техния най-добър играч Марин Чилич, който също има добри традиции в Ню Йорк. Липсата на подготовка на различните условия може да се окаже проблем и за двете страни“, категоричен е Смит.

Ако Анди Мъри е здрав, той ще вземе участие в първия си мач за Купа „Дейвис“ от две години насам. Британецът вече изяви сериозно желание да помогне на страната си в тази битка.

Мъри и Чилич се познават отлично, тъй като разликата във възрастта им е само осем месеца. Двамата се израснали заедно по турнирите за юноши, а от официалните ми мачове до този момент, британецът е с осем победи и само една загуба – именно на US Open преди четири години.

Чилич и другият най-силен хърватски тенисист Иван Додиг обикновено играят и в трите дни на Купа „Дейвис“, като си партнират и на двойки в съботния ден. Великобритания обаче може да се похвали със силна двойка в лицето на Колин Флеминг и Джонатан Мъри – съответно №28 и №17 в ранглистата на двойки.

Мъри е актуален шампион и от Уимбълдън, където през 2012-та заедно с доскорошния партньор на Григор Димитров, Фредерик Нилсен триумфираха с трофея. Флеминг пък разполага с общо 7 трофея на двойки, включително два през тази година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини