Лукаш Росол триумфира с първа титла в кариерата си



28-04-2013 16:28 | The Tennis Space

Намиращият се под №48 в световната ранглиста Лукаш Росол спечели първа титла в своята кариера, триумфирайки на турнира на червени кортове от категория ATP 250 в Букурещ.

27-годишният чех се наложи с 6:3, 6:2 над Гилермо Гарсия-Лопес от Испания в първия си финал в кариерата и стана вторият тенисист с първа титла през 2013-та година, след като преди няколко месеца това стори и Бърнард Томич.

Мачът започна с пробив на 0 в полза на Лопес, но още във втория гейм Росол също успя да пробие и изравни резултата. В осмия гейм чехът нанесе решителен удар, поведе с 5:3, а след това затвърди с цената на сета.

Неговата серия нарасна на цели седем поредни гейма след два пробива и преднина от 4:0 във втората част, която практически му донесе титлата. До края нови точки за пробив нямаше, а при втория си мачбол при 2:5 Росол бе точен и вече може да се похвали с трофей във витрината си.

По пътя към този първи триумф Росол се справи с Жил Мюлер, Андреас Сепи, Виктор Троицки и Жил Симон. Това бе първи мач между Росол и Гарсия-Лопес, а 29-годишният испанец не успя да спечели трета титла в своята кариера.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини