Румен Стоилов: Няма бъдеще без история



27-04-2013 13:17 | Станко Димов

Ако говорим за истински спортист в българския Парламент едва ли има по подходящ от Румен Стоилов. Народният представител на ГЕРБ стана 117-ият в групата на Бойко Борисов в предишния Парламент. Това стана факт седем месеца след провеждането на парламентарните избори, когато КС касира вота в 23 секции в Турция, което доведе до разместване в спечелените от партиите мандати и ГЕРБ се сдоби с още един депутат.

Роденият на 8 май 1959 г. в София Стоилов е европейски шампион по самбо от 1982 г. и получава приза „Заслужил майстор на спорта”.  Има множество отличия от големи шампионати и турнири. Освен това е бил треньор на националния отбор по самбо.

Работил е като инструктор по физическа подготовка в армията на Израел. От 2003 г. е президент на Българската федерация по самбо и първи вицепрезидент на Европейската федерация по този спорт. Хонуруван преподавател по самбо и МИО в спорта към НСА "Васил Левски". Доктор по МИО. Въпреки че се е занимавал основно със спорт и частен бизнес, Румен Стоилов има достатъчно добра представа и за естеството на парламентарната работа.

Той е бил съветник на председателя на Kомисията за младежта, спорта и децата в 39-ото и 40-ото НС. Това е накратко визитката на Стоилов, който се оказа изключително приятен събеседник по въпросите за бъдещето на спорта в България и какво ще направи той и неговата партия ГЕРБ ако спечелят парламентарните избори.


„Разграничавам спортните хора от наистина спортните хора. В средата на 90-те години викаха той е борец. Минал покрай спортната зала изкъпал се веднъж и бил борец – започна интервюто Румен Стоилов, който се оказа изключително добър и сладкодумен събеседник.

И шампионът по самбо както и останалите събеседници на Sportmedia.Tv в рубриката „Избори 2013” е категоричен, че трябва да се обърне още по-сериозно внимание към училищния спорт. Да се възстановят спортните училища от миналото. Партия ГЕРБ вече положила началото, но трябва да получи шанс да го продължи.

„Няма бъдеще без история”, е категоричен Стоилов. „Ние трябва да знаем спортната си история, от кой район има най-много състезатели в даден спорт.

"Например в родопските малки населени места излизат готови спортисти. Начинът му на живот го прави тежкоатлет. Как от Благоевград например да търсим плувци?”, задава риторичен въпрос представителят на ГЕРБ. Той е убеден, че всеки район си има своите характерни особености.

Румен Стоилов иска да възпитаваме децата в отборен дух, но ние българите сме индивидуалисти и затова трябва да се набляга на индивидуалните спортове.

Още доста интересни неща каза кандидат депутатът на ПП ГЕРБ. Всичко без никаква редакторска намеса може да видите и чуете ТУК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини