Цветана Пиронкова - Каролина Плишкова (гейм по гейм)



23-04-2013 14:14 | Станко Димов

В 14:10 часа започва двубоят между Цветана Пиронкова и Каролина Плишкова, които се изправят в първи кръг на турнира в Маракеш. Надпреварата е от категорията „Интернешънъл”, което означава, че победителката ще се включи в борбата за участие в Турнира на шампионките в София.

Цветана Пиронкова се намира в негативна серия от 8 последователни поражение, 7 от които в двубои от първи кръг. Чехкинята Плишкова пък започна силно сезона, като преди няколко седмици дори успя да вземе и първата си титла на ниво WTA (Куала Лимпур).

Двубоят между Цвети и Плишкова е на Корт №2, който не е телевизионен.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Цвети започна добре срещата и взе първото си подаване в двубоя, откривайки резултата - 1:0.

2:0 ПРОБИВ НА СМЕТКАТА НА ПИРОНКОВА. Българката достигна до точка за пробив, която светкавично материализира.

3:0 Цветана затвърждава отличния старт в двубоя с трети пореден гейм на сметката си. Плишкова взе първата точка и поведе с 0:15, но след това Цвети записа серия от 3 поредни точки за 40:15. Чехкинята успя да намали на 30, но последната дума бе за Пиронкова, която затвори гейма в своя полза.

3:1 Паузата явно се отрази добре на Плишкова, която най-после успя да се разпише в двубоя и намали преднината на българката.

3:2 ПРОБИВЪТ Е ВЪРНАТ! Плишкова започна силно и поведе с 15:40. Цвети Пиронкова спаси първия брейк-пойнт, но при втория чехкинята не сгреши и върна пробива. След втората пауза в сета, чехкинята ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Резултатът е изравнен, след като Плишкова взе трети пореден гейм на сметката си. Геймът бе доста равностоен и премина през няколко равенства, но в крайна сметка чехкинята успя да наложи волята си - 3:3.

4:3 Пиронкова слага край на серията от 3 поредни гейма на Плишкова и повежда с 4:3 в резултата. В този гейм драми нямаше, а Цвети затвори след преднина 40:30.

4:4 Бърз гейм на сметката на Плишкова, която успява моментално да изравни резултата.

5:4 Ключов гейм за Пиронкова. Българката спаси 2 точки за пробив и след доста усилия, успя да вземе подаването си. След почивката Плишкова ще сервира за оставане в първата част.

5:5 Плишкова с лекота взима гейма си на 15. Единствената точка, която записа Цвети в този гейм, дойде след двойна грешка.

6:5 Пиронкова взе последното си подаване в сета и си гарантира минимум тайбрек.

7:5 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ПИРОНКОВА! Българката поведе с 0:30, а малко след тва преднината й стана 15:40. Още при първия сетбол Цвети бе безкомпромисна и затвори първата част след 48 минути игра.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

1:0 ОТЛИЧНО НАЧАЛО за Цвети, която повежда в резултат и във втория сет след гейм на 0.

1:1 Пиронкова пропусна точка за пробив и в крайна сметка Плишкова съхрани подаването си.

2:1 Пиронкова спаси 2 поредни точки за пробив, след като изоставаше с 15:40. Пловдивчанката обаче спечели 4 поредни точки и поведе в резултата.

3:1 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТИ ПИРОНКОВА, КОЯТО ПОВЕЖДА С 3:1
. Българката дръпна с 15:40 и се възползва още от първия си брейк-бол. Нашето момиче е само на 3 гейма от място във втори кръг в турнира.

4:1 Отличен начин да бъде затвърден пробивът - с гейм на 0!

5:1 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Цвети докосва крайния успех в двубоя (на 30). От своя страна Плишкова ще трябва да направи чудеса от храброст, за да се върне в мача.

6:1 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА
. Българката записа още един бърз гейм и официално сложи край на серията от 8 последователни загуби, в която бе попаднала през последните 3 месеца. Пиронкова вече е във втори кръг в Маракеш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини