Контузеният Джокович с нов обрат



18-04-2013 18:09 | Станко Димов

Новак Джокович се класира на четвъртфинал в Монте Карло, надигравайки с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:2) Хуан Монако от Аржентина. Това е втора победа за сърбина в първия за годината "Мастърс 1000" турнир на червени кортове, а успехът отново дойде след загубен първи сет и обрат.

Подобно на откриващия си двубой срещу Южни, Джокович стартира слабо и видимо изпитваше болки в глезена. Монако проби в третия гейм за 1:2, след което затвърди, но при 3:4 в негова полза Ноле успя да изравни след пробив. Само няколко минути по-късно, аржентинецът отново взе подаването на световния №1, след което и своето за 1:0 в сетовете.

В паузата между първата и втората част, Джокович взе медицински таймаут. Медицинският щаб му позволи да излезе на корта, при това сърбинът го направи на страхотно ниво.

Отново както и вчера, през втория сет той бе много по-агресивен и прецизен, като набързо поведе с 3:0 гейма. Монако върна пробива за 2:3, но това се оказа и последният му актив в този сет, затворен с 6:2 след три поредни гейма за Ноле.

Същият бе резултатът и в решителната трета част. Там отново Джокович поведе с пробив и 3:0, а при 4:1 сърбинът взе за втори път подаването на съперника си. Много слаб сервис гейм за Ноле доведе до връщане на един от пробивите, при това на 0, но още в следващия Монако бе пробит за трети път, а с това мачът отиде на сметката на водача в световната ранглиста.

В следващия кръг Ноле ще се изправи срещу Ярко Ниеминен, който поднесе поредната изненада на турнира, отстранявайки драматично с 6:4, 4:6, 7:6(4) Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини