Федерер: Имах нужда от почивка и време за семейството ми



14-04-2013 12:51

Роджър Федерер няма да участва на турнири известно време, но въпреки това продължава активно да се готви за следващите си тенис битки край Цюрих.

Самият той признава, че е имал нужда от известен период, в който да си почине и да поработи върху някои елементи от играта и подготовката си.

"Имах нужда от известна почивка след серията турнири в Ротердам, Дубай и Индиън Уелс. Не смятам обаче да безделнича в следващите седмици, а със сигурност ще работя върху физическата си подготовка, а освен това и с тренировки на корта," коментира Федерер.

"Не мисля, че играх лошо до момента през сезона. В Австралия се представих добре, в Ротердам обаче разочаровах. В Дубай не трябваше да губя полуфинала. В момента опитвам да не се измъчвам с такива мисли. Старая се да се съсредоточа върху следващите месеци и да се представя на ниво," анализира още той.

Федерер отчита, че проблемите с травмата в гърба, които доскоро го мъчеха, почти са отшумели.

"Доволен съм от състоянието на гърба ми. Мога да тренирам без ограничения, но възстановяването ми бе по-дълго от очакваното. Радвам се, че вече мога да се върна на корта.

"В Индиан Уелс събитията се развиха много бързо и след тези проблеми бе почти невъзможно да победя играч като Надал," отчита още той.

Швейцарецът отчита, че в последно време е имал възможност да обърне повече внимание на семейството си и децата си. "Покрай семейството ми мога да се отърся от стреса и напрегнатите моменти около мен. Насладих се на последните седмици с тях."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини