Къриър: Дъждът лиши Джокович от титлата на "Ролан Гарос"



13-04-2013 11:51 | Николай Драганов

Новак Джокович вече можеше да има титла от Откритото първенство на Франция, ако през миналия май над Париж не бе завалял дъжд. Това заяви носителят на 2 трофея от "Ролан Гарос" и бивш №1 в света Джим Къриър.

 

На финала през 2012-та година, Рафаел Надал поведе с 6:4, 6:3, но Ноле успя да вземе третия сет с 2:6 и водеше с 1:2 гейма в четвъртия, когато мачът бе прекъснат заради дъжд. При подновяването на следващия ден, подемът на сърбина бе сломен, а Рафа триумфира след 7:5.

 

"Мисля, че Джокович щеше да спечели миналогодишния "Ролан Гарос", ако мачът не бе спрян заради дъжд", заяви Къриър, който нямаше такива проблеми през 1991-ва и 1992-ра, когато се поздрави с краен успех в Париж.

 

Запитан дали вярва, че Ноле има шансове да триумфира през този сезон, американецът отвърна: "Определено може да успее тази година". 

 

Откритото първенство на Франция стартира на 26-ти май. Преди него ни предстоят три "Мастърс 1000" турнира на червени кортове, на които Джокович, Надал и компания ще премерят сили - в Монте Карло, Мадрид и Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини