Родик: Отказах се от тениса, не от живота



10-04-2013 19:42 | Станко Димов

Анди Родик вече няколко месеца е в графата „пенсионирани тенисисти”, но въпреки това не спира да привлича интереса на медиите към себе си. При това напълно заслужено, защото бившият №1 се е отдал изцяло на фондацията се, която се занимава с благотворителност.

Освен това Родик изигра и няколко демонстративни двубоя, в които успя да „свери часовника” и да разбере къде се намира в сравнение с топ играчите.

„Отказах се от тениса, не от живота”, каза пред местно издание с типичното си чувство за хумор Родик.  „В момента съм в нова територия. Честно казано още свиквам. Нормално е, след като толкова години съм правел едно и също, а сега вече не.

"Преди септември миналата година, всяка сутрин, когато се събуждах, знаех точно какво ще правя през деня. Сега е малко по-различно. Имам време за други неща, които пренебрегвах през годините”, коментира Родик.

„Моята основна работа в момента е свързана с фондацията ми. Това е нещото, на което искам да се отдам. Няколко пъти годишно правя инициативи, за да събирам средства. До момента мисля, че сме свършили отлична работа”, каза още Родик.
Американецът се отказа на US Open 2012. Последният му мач бе срещу Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини