Пиронкова срещу Шахар Пеер - 7:5, 6:7, 6:7 (гейм по гейм)



09-04-2013 14:50

Шахар Пеер победи Цветана Пиронкова в Катовице след 5:7, 7:6, 7:6 и се класира за втори кръг.

Цвети заслужи мястото си в основната схема по право, докато Пеер се добра до първи кръг като „щастлив губещ” от квалификациите.

Състезателката от Израел вече има четири победи от шест мача срещу Пиронкова.

Цветана Пиронкова се намира в серия от 8 последователни загуби, която датира от първия й турнира за сезона – този в Хобърт, където Цвети достигна до четвъртфинал.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

ПИРОНКОВА СРЕЩУ ПЕЕР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:

0:1 -
Оспорван първи гейм, в който се стигна до равенство 40:40, но все пак Пеер не допусна ранен пробив и затвори в своя полза.

1:1
- Още в първия си сервис гейм на Цвети се наложи да спасява две точки за пробив. Тя обаче се справи подобаващо с тази задача и изравни резултата - 1:1. Проблемите й дойдоха най-вече от това, че вкара само 50% първи сервис.

1:2 - Убедителен гейм за Пеер, която затвори на 15. Задачата й бе улеснена от това, че тя успя да вкарва почти само първи сервис.

2:2 - В четвъртия гейм от мача Пеер отново успя да стигне до точка за пробив. Въпреки че Пиронкова водеше с 30:15, Шахар спечели две поредни разигравания. Българката отново показа характер и спаси опасността, а след това затвори без особени проблеми за 2:2.

2:3 - Пеер затвори без особени проблеми в своя полза. Тя продължава да държи процента си вкаран първи сервис над 80% и това улеснява максимално задачата й.

2:4 - Пеер отново поведе с 30:0 при сервис на Пиронкова и постави българката под напрежение. Цвети успя да изравни за 30:30, но въпреки това малко по-късно се стигна до точка за пробив. Този път Пиронкова не успя да се спаси и Пеер дръпва в резултата.

2:5 - Пиронкова започна по-добре седмия гейм и взе аванс от 30:15. Пеер обаче демонстрира спокойствие и затвори в своя полза без дори да се наложи да спасява точка за пробив. Така след 30 минути игра тя вече има комфортен аванс от 5:2.

3:5 - Българката затвори без абсолютно никакви проблеми. Тя обаче има последен шанс да пробие подаването на съперничката, ако иска да остане в първия сет.

4:5 - Цветана стигна в деветия гейм от мача до първите си две точки за пробив. Тя взе аванс от 40:15 при подаване на съперничката. За наша радост българката успя да се възползва при втория си шанс и изравни резултата - 4:5! Става все по-интересно на корта!

5:5 - Пиронкова изигра нов прекрасен гейм и затвори на нула в своя полза. Така тя изравни общия резултат и сме все по-близо до това да гледаме тайбрек. Наистина оспорвана битка между двете в продължение на вече над 40 минути.

6:5 - В 11-ия гейм от мача Цвети успя да вземе аванс от 40:15 при подаване на своята съперничка. Тя стигна до нови две точки за пробив, които на практика се явяваха и скрити сетболи. Българката реализира още първата такава и дръпна в резултата с 6:5. Така й остава да сервира за спечелването на тази част!

7:5 - СЕТ ЗА ПИРОНКОВА! Българката направи прекрасна серия и спечели пет поредни гейма в своя полза. В решителния гейм при 6:5 тя показа увереност и затвори на нула.

ВТОРИ СЕТ:

0:1
- Оспорван първи гейм на втората част. Пиронкова стигна до точка за пробив, но тя бе спасена от Пеер. След това състезателката от Израел имаше геймбол, но направи две поредни двойни грешки, с което българката получи възможност да пробие. В крайна сметка Пиронкова пропусна общо три възможности да пробие, преди Пеер все пак да вземе подаването си!

0:2 - Както често се случва след подобни пропуски, Пиронкова допусна пробив още в следващия гейм. При това Пеер го реализира на нула! Българката имаше проблеми със своя първи сервис и това се оказа фатално. Любопитно е, че в петте мача помежду им до момента никога не се бе стигало до три сета.

0:3 - Наистина неприятно за Пиронкова. Българката пропусна точка за пробив и така вече изостава с три гейма във втората част. В същото време Пеер продължава да вкарва близо 80% първи сервис, което я улеснява значително.

0:4
- Нов мъчителен гейм за пловдивчанката. Тя спаси две точки за пробив, но въпреки това допусна нов такъв. На всичкото отгоре тя вече има и две двойни грешки в решителни моменти. Пеер изглежда съвсем близо до изравняване на резултата в сетовете.

1:4 - Пиронкова върна един от пробивите след поредица от грешки, включително и двойна за Пеер в решителния момент.

2:4
- Втори пореден гейм за Пиронкова, която сякаш излезе от кризата, която бе настъпила в играта й в началото на сета.

3:4 - Пиронкова успя да постави под напрежение Пеер в пореден много оспорван гейм, който стигна до изравняване 40:40. След това Цвети получи и точка за пробив и успя веднага да я реализира! Така след час и половина игра тя се върна в борбата за спечелването на втория сет, което би било и с цената на краен успех за нея.

4:4 - Пореден изключително оспорван гейм. Пеер стигна до нова точка за пробив, но този път българката демонстрира характер и я спаси, а след това затвори в своя полза. Така Цвети прави чудесен обрат до момента във втория сет от 0:4 до 4:4!

4:5
- Пеер печели сравнително лесно на 15. Най-после тя успя да излезе от дупката, в която изпадна и сега на Пиронкова предстои да сервира за оставане в този сет.

5:5
- Може би най-убедителният гейм в този сет за Пиронкова. Тя затвори на нула като затова спомогна най-вече вкарването на повече първи сервис - нещо, което не успяваше да прави в началото на този сет. Може би този път все пак ще се стигне до тайбрек.

5:6 - Убедителен гейм за Пеер, която затваря на 15. Тя продължава да вкарва над 70% първи начален удар и това максимално я улеснява. Цвети ще трябва да спечели своя сервис гейм, за да влезе в тайбрек.

6:6 - Пиронкова доведе нещата до решителен тайбрек. Тя отново имаше известни проблеми с първия си начален удар и пропусна четири геймбола. Все пак при петата възможност реализира решителното разиграване. Двубоят вече продължава почти два часа, а не е приключил дори втория сет.

6:7 - До 4:4 точки в тайбрека ситуацията на корта бе равностойна. В този момент обаче Пеер обаче успя да спечели три поредни разигравания, което бе с цената на сет в нейна полза. Така предстои да видим решителен трети сет между двете. Дали Цвети все пак ще успее да прекъсне серията си от 7 поредни поражения?

ТРЕТИ СЕТ


1:0 - Убедително начало на третата част за Пиронкова, която без проблеми спечели първия си гейм. Затова спомогна и фактът, че успя да вкара 80% първи сервис - нещо, което не успяваше да прави във втората част.

1:1 - Пеер също нямаше проблеми при свой начален удар и затвори на 15.

2:1 - Нов убедителен гейм за Пиронкова. В него тя реализира и седмия си ас в мача и затвори на 15. Любопитно е, че до момента Пеер няма нито един реализиран такъв в 13 гейма.

2:2 - Пиронкова стигна до 30:30, но Пеер така и не й даде възможност за пробив. Тя продължава да вкарва близо 90% първи сервис, което максимално я улеснява.

2:3 - Нов гейм за Пеер! Тя проби без особени проблеми като реализира още първата си възможност. Дали Цвети ще успее да го върне?

2:4 - Пеер продължава да сервира убедително и е само на два гейма от крайния успех.

3:4
- Нов доста труден гейм за Пиронкова. Тя поведе с 30:0, но допусна изравняване и Пеер бе само на две точки от нов пробив. Все пак българката не допусна нов такъв и затвори в своя полза.

3:5 - Нов убедителен гейм за Пеер, която продължава да вкарва близо 80% първи начален удар. Така тя се приближава само на един гейм от крайната победа.

4:5 - Пиронкова затваря без особени затруднения. Тя ще има последен шанс да пробие, ако иска да остане в мача или ще запише четвърта загуба от шест мача с Пеер до момента.

5:5 - ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Това стана в последния възможен момент, когато Пеер сервираше за спечелването на двубоя. Така българката реализира още първата точка за пробив, която се откри пред нея в тази част. Наистина драматичен двубой, който вече се играе близо три часа.

6:5 - Пиронкова имаше някои затруднения в края на този гейм, но все пак успя да го спечели и да си осигури минимум тайбрек.

6:6 - Цвети бе само на 2 точки от победата при 30:30, но Пеер издържа на напрежението и успя да вкара двубоя в решителен тайбрек в третия сет.

6:7 - В решителния тайбрек Пиронкова първа стигна до мини-пробив за 3:1 в своя полза. Пеер обаче не се притесни от това и веднага успя да спечели четири поредни разигравания - 5:3. В крайна сметка Пеер нямаше особени затруднения и затвори мача след 7:4 точки за малко над три часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини