Слоун Стивънс се надява скоро да излезе от тежката ситуация



05-04-2013 20:11 | Николай Драганов

Младата американска сензация Слоун Стивънс призна, че последните месеци са били доста тежки за нея. 20-годишната надежда на американския тенис попадна под светлините на прожекторите със сензационната си победа над Серина Уилямс през януари на Australian Open, но от тогава насам изпитва доста трудности. 

 

Последното разочарование бе загуба в Чарлстън с 6:2, 6:0 от ветеранката Бетани Матек-Сандс. "Да, определено е доста тежко. Последните три месеца бяха натоварващи и трудни. Мисля, че трябва да намеря отново своя ритъм. Имам да уча още относно това как да се справям при определени по-различни обстоятелства. Трябва да се опитам да се концентрирам максимално и дори когато е трудно, да запазя спокойствие и дам най-доброто от себе си."

 

Откакто се наложи над Серина, Стивънс има 2 победи и 6 поражения, а в последните си четири сета е спечелила само 4 гейма. Тя допусна поражения от Клара Закопалова във втори кръг в Доха, от Сорана Кърстя в първи в Дубай, от Уршула Радванска във втори в Индиан Уелс и от Агниешка Радванска в трети в Маями.

 

"Обичам клея, така че да изляза на него и да не играя така, както ми се искаше, бе много разочароващо. Но какво мога да сторя? Понякога просто не играеш добре, а противникът ти прави страхотен мач."

 

Стивънс ще играе за САЩ във "Фед Къп" в Делрей Бийч по-късно този месец, след което отива в Европа за турнира в Мадрид. Освен напрежението от интереса и очакванията към себе си, американката ще трябва да се справи с напрежението от точките за защитаване. 16-тата в света Стивънс има полуфинал в Страсбург и четвърти кръг на "Ролан Гарос" през миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини