Тото Грозданов даде летящ старт за България



05-04-2013 14:34 | Станко Димов

България записа летящ старт в решителния плейоф срещу Естония за оставане във втора група на Купа „Дейвис” в зона Европа / Африка. В първия мач на единично Тихомир Грозданов разби с 3:0 сета Владимир Иванов. В отделните части 6:4, 6:1, 6:3 след около два часа игра на централния корт на кортовете „Локомотив” в Пловдив.

Грозданов започна отлично двубоя и след около 25 минути поведе с 5:2 гейма. За жалост обаче в играта на в третата ракета на България настъпи лек спад, от който естонецът Иванов се възползва по най-добрия начин и успя да върне пробива за 5:4. Когато сервираше за 5:5 обаче Тото Грозданов направи пробив и затвори сет - 6:4 след 44 минути игра.

Вторият сет започна с пробив на страната на Иванов, но Грозданов успя да осъществи изключителен обрат и влезе в серия от 6 поредни гейма – 6:1 след едва 33 минути игра във втория сет.

Силната серия на Тото продължи и в третия сет. Българинът поведе проби първи за 2:1, а след това и за 5:2, като при този резултат сервораше за мача. Владимир Иванов обаче успя да върне първия пробив, но за радост сили за повече естонецът нямаше.
Във втория сингъл днес на корта ще излязат Димитър Кузманов и Маркус Кернер.
Очаква се на трибуните за втория двубой да се появи и най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова.

САМО В TENNIS24.BG СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Пловдив.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини