Японка спря Сесил в Понте Ведра



Японка спря Сесил в Понте Ведра
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-04-2010 19:34 | Николай Драгиев

Сесил Каратанчева отпадна още в 1-и кръг на турнира в Понте Ведра Бийч, който е с награден фонд от 220 хиляди долара. Победи я 89-ата в света японка Аюми Морита след 6:3, 2:6, 6:2. Така Сесил не успя да се възползва от отличната форма, в която се намира и да пробие в следващата фаза на надпреварата.

Японката доминираше в първия сет, който бе доста странен. От пет сервис-гейма Сесил взе едва 1, докато японката 2. Това се оказа решаващо и Морита затвори с 6:3.

Каратанчева вдигна оборотите и сякаш нямаше нищо общо с първата част. Тя изгуби само 3 точки на свой сервис и логично спечели с 6:2, изравнявайки резултата.

В играта на нерви в третия сет, японката спаси 4 възможности за пробив и това й донесе победата. Тя проби два пъти и спечели с 6:2 за 103 минути игра общо.

Все пак Сесил прибира 17 точки за ранглистата и около 2500 долара. Следващият турнир, на който ще играе тя, е в Чарлстън.

Интересното е, че Морита явно е по-силна на клей, тъй като преди няколко седмици в Индиън Уелс, тя бе разгромена от Цветана Пиронкова с 6:0, 6:1 на твърда настилка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини