Плевен ще бъде домакин на турнир от летните купи за момичета до 12 г.



01-04-2013 13:03 | Станко Димов

Плевен ще бъде домакин на турнир от европейското отборно първенство за момичета до 12 г. Това бе потвърдено на заседание на комисията за юношески тенис към Тенис Европа, на която член е Николай Пръвчев, по време на конгреса на ТЕ в Талин.

На кортовете на ТК “Плевен 90” от 25 до 28 юли ще се състезават осем отбора, първите два от които ще се класират за финалния турнир на първенството с официално наименование “Tennis Europe Nations Challenge by Head”.
 
Преди четири години Плевен бе домакин на кръг от т.нар. “летни купи” в друга възраст – за девойки до 16 г. Тогава организацията на състезанието получи висока оценка както от европейската централа, така и от гостуващите състезателки, сред които например бе унгарката Тимеа Бабош, завършила миналата година като №64 в света при жените.
 
По време на конгреса на Тенис Европа в естонската столица бе презентирано и домакинството на конгреса през 2014 г. в София. В представянето и.д. генерален секретар на БФТ Катерина Генова подчерта, че проявата ще е като част от кампанията на София като кандидат за Европейска столица на културата.

Всички делегати одобриха избора на София за домакин на конгреса догодина и заявиха, че пазят отлични спомени от организацията на предните големи прояви у нас – конгреса през 2006 г. и Европейската професионална конференция през 2011 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини