Честит рожден ден на Магдалена Малеева



01-04-2013 10:20 | Станко Димов

На днешния първи април рожден ден празнува от най-ярките легенди на българския тенис – Магдалена Малеева. От екипа на Tennis24.bg поздравяваме Маги за празника и й пожелаваме от сърце здраве, щастие и любов за нея и семейството й.

Припомняме, че в професионалната си кариера Магдалена Малеева бележи значими резултати, които за жалост в днешно време изглеждат трудно постижими от друг българин.

Маги се оттегля от корта с 10 титли на единично от 21 изиграни финала в WTA. Към тези успехи добавя и 5 трофея на двойки. Най-сериозният връх в ранглистата е достигането до №4, което се случва в началото на сезон 1996. 

През 2010 г. след петгодишно отсъствие от официални състезания, взима изненадващо участие в Държавното лично първенство за жени в Пловдив, където става за втори път републиканска шампионка за жени след 1988 г., побеждавайки на финала Изабелла Шиникова.

След като приключи знаменитата си кариера, най-малката от сестрите Малееви се отдаде на семейството си и вече е майка на 3 деца – Юлия, Марко и Нина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини