Мъри щастлив, че е отвърнал бързо на удара от първия сет



30-03-2013 12:21 | Николай Драганов

Анди Мъри се доближи само на една победа от това да измести Роджър Федерер от второто място в ранглистата, надигравайки снощи Ришар Гаске на полуфинал в Маями. Британецът загуби първия сет след тайбрек, но в крайна сметка стигна до обрат - 6:7(3), 6:1, 6:2. 

 

"Загубата на първия сет не беше лесна за преглъщане. Направих около 20 уинъра, не е приятно да загубиш след такава игра", коментира Мъри след двубоя с Гаске.

 

"Чувствах, че диктувам темпото, но направих няколко непредизвикани грешки от бекхенд в края. За щастие не изгубих ритъм и се справих добре във втория и в третия сет", добави британецът.

 

"Ришар винаги е бил способен да прави забележителни точки. Той е изключително талантлив играч, намира се в Топ 10 на света и играе невероятно", добави Мъри, за когото сега предстои финал с Давид Ферер.

 

"Ще бъде тежък мач. Той имаше страхотна седмица, в добра форма е, срещу него винаги е много трудно да се играе". 

 

От своя страна Ферер ще се опита да стане първия испанец с титла от "Мастърс 1000" турнира в Маями. Рафаел Надал е трикратен вицешампион, а Испания като цяло има пет изгубени финала. "Ще направя всичко възможно да спечеля неделния мач, но ще бъде много трудно", обеща Ферер.

 

До този момент Мъри и Ферер са се срещали 11 пъти, като британецът води с 6:5 победи. За последно те играха на миналогодишния Уимбълдън, когато Мъри спечели в уникална битка с три тайбрека - 6:7(5), 7:6(6), 6-4, 7:6(4). Няколко седмици по-рано, испанецът пък се оказа победител на "Ролан Гарос" - 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2.

 

На твърди кортове двамата са играли шест пъти при сериозно предимство на световния №3 - 5:1 на победи. Последният им сблъсък бе на заключителния "Мастърс" в Лондон през 2011-та, като именно тогава дойде и единственият успех на испанеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини