Гришо с лек проблем, започва подготовка за сезона на клей



30-03-2013 10:30 | Николай Драганов

Снощи Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями със загуба от поляците Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски на двойки. Участието на Гришо на сингъл на Sony Open Tennis пък приключи още преди няколко дни след поражение от Анди Мъри.

За първата ракета на България сега предстои около две седмици почивка и подготовка за сезона на клей. Първият турнир за Гришо след Маями е "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло, който стартира на 14-ти април.

На своята Фейсбук страница, академията Good to Great пък публикува кратко съобщение, в което разкрива, че Гришо не се чувства добре от няколко дни.

"Димитров и неговият партньор Нилсен загубиха полуфинала на двойки. Той не се чувстваше много добре. Завръща се на корта през следващата седмица, за да се подготви за сезона на клей. Ще тренира в академията в Стокхолм, след което ще участва в Монте Карло", гласи съобщението.

През миналата година Гришо отпадна във втори кръг на квалификациите в Монте Карло след поражение от Михаил Кукушкин, но през тази година няма да му се наложи да преминава през тях.

Все още не може да се каже дали Димитров отново ще е поставен в основната схема. В Монте Карло няма да участват Федерер и Дел Потро, но преди началото на турнира има още две надпревари от категория ATP 250 и са възможни доста промени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини