Пиронкова подкрепи кауза за деца със специални нужди



29-03-2013 12:04 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова подкрепи с образа си каузата на фондация И АЗ МОГА / I Can Too, чиято цел е подпомагане и интегриране на деца със специални нужди.

Пиронкова позира с тениска на фондацията за билбордове, които вече могат да бъдат видени в центъра на София и на столичното летище. Така Цвети се присъедини към многото родни и световни звезди, които направиха същото. Тя е известна с факта, че винаги подкрепя с удоволствие благотворителни каузи, свързани с деца.

Българската федерация по тенис е сред партньорите на фондацията, която от 2006 година помага на деца с множествени увреждания, редки болести, намалено зрение, аутизъм и др. Фондацията, основана от Нели Радева, работи за подобряване условията им на живот и тяхното интегриране, и ги подпомага, приемайки ролята на посредник между дарителите и семействата на децата.

Инициативата подкрепя съществуващи дневни центрове за деца в нужда като: “Център за Надежда” за деца с множествени увреждания, Училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”, като насочва дарители към тях. Актуална цел на фондацията е създаването на центрове за деца с аутизъм в Пловдив, Стара Загора и Бургас.

И АЗ МОГА създава инициативи и събития през цялата година, чрез които запознава обществото с проблемите на тези деца. Помага за подобряване условията на живот и интегрирането на деца със специални нужди и техните семейства.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини