Федерер все пак с първа победа за сезона



02-01-2010 14:20 | Станко Димов

Роджър Федерер все пак постигна първата си победа през сезона. Макар и в спор за трето място, той надигра испанеца Давид Ферер на демонстративния турнир в Абу Даби. Швейцарецът изнесе един блестящ първи сет и скромен за възможностите си втори, но това му бе достатъчно за успеха с 6:1, 7:5.

Първата част бе спечелена за отрицателно време в типичния бърз стил на Роджър. Той предложи някои невероятни изпълнения на публиката, която бурно го аплодираше. В страхотно темпо Федерер поведе с 5:0. Ферер все пак се спаси да не го загуби на нула, но само толкова.

Следващият сет бе посветен повече на грешките и на двамата. Все пак Федерер поведе с пробив и 4:3, но остави испанеца да се върне в мача за 5:5. Световният номер 1 включи отново на по-бързи обороти и така приключи срещата със 7:5. Това бе и първа победа в Абу Даби за Федерер, който миналата година падна от Анди Мъри в полуфиналите, а вчера отстъпи в същата фаза от Робин Сьодерлинг.

"Опитах най-доброто от себе си, но срещу Федерер не се получава. Много съм доволен от тази седмица в началото на годината. Мисля, че хората се насладиха на добър тенис в тези дни", коментира Давид Ферер.

"Направих добър първи сет. Условията бяха малко трудни, имаше неприятен вятър. Ферер е добър опонент и е трудно срещу него. Все пак съм доволен от първата си победа в Абу Даби", обясни пък Федерер.

"Да се изкачиш на върха е едно нещо, но да се задържиш на него е съвсем различно. Това е моята мечтана работа, сякаш това е хоби. Не бих го сменил с нищо друго. Наистина се радвам, че постигнах тази си мечта да бъда на върха", допълни Роджър на въпрос как успява да задържи първото си място в продължение на толкова седмици.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини