Григор Димитров срещу Анди Мъри гейм по гейм



25-03-2013 19:48 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 6:7 (3), 3:6 в мач от трети кръг от турнира в Маями. Ето как се разви мачът.

КОМЕНТАР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ!

Мъри спечели жребия и избра да посреща. Начален удар - Григор Димитров.

1:0 Григор Димитров започва уверено. Българинът спечели първото си подаване на 15, след като записа 4 поредни точки на сметката си.

1:1 Изключителен гейм, в който Гришо получи точка за пробив, но не се възползва. В началото всичко се разви по сценария на шотландеца - няколко мощни сервиса и преднина 40:0. Гришо обаче успя да изравни, като отбеляза няколко отлични ретура. Българинът дори стигна и до точка за пробив, при това при втори сервис на Мъри. Шотландецът обаче не трепна, спечели следващите 3 точки и взе подаването си.

2:1 Без драми е гейма на Гришо. Той отново даде само точка на съперника и затвори лесно на 15. На няколко пъти се чуха викове "Хайде Гришо" от наши сънародници, които подкрепят Димитров на живо в Маями.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИШООО! Мъри започна добре, поведе с 30:15, но от там нататък отличен Григор Димитров и пробив за нашето момче.

3:2 Ужасяващо! Григор поведе с 40:0 и имаше 3 поредни точки за затвърждаване на пробива, но не се възползва от тях. При 40:0 Гришо допусна двойна грешка, която сякаш обърка играта му и в следващите няколко опита българинът не успя да вкара първи сервис. Стигна се до точка за пробив, след това до геймбол за Димитров. В крайна сметка след груба грешка от смач в близост до мрежата Димитров позволи на Мъри моментално да върне пробива.

4:2 ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ В ДВУБОЯ и отново солидна преднина за Димитров. Българинът проби на 15, след като направи няколко фантастични удара. Просто брилянтен гейм за Димитров.

5:2 ПРОБИВЪТ Е ЗАТВЪРДЕН. Гейм на 0 на сметката на Димитров, а след почивката Анди Мъри ще сервира за оставане в сета. Нашето момче е само на гейм от успех в първия сет. Последните 8 точки в двубоя - 7:1 за Григор Димитров.

5:3 Григор Димитров пропиля 2 сетбола при сервис на Мъри. Особено добра бе втората възможност, при която Гришо изтласка съперника си далеч зад корта, но.....Българинът обаче ще има сервис на своя страна, за да вземе първата част.

5:4 ТОВА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИСТИНА. Гришо сервира за сета, но допусна 3 двойни грешки и Мъри върна пробива в последния възможен момент.

5:5 Както обикновено се случва в такива ситуации - резултатът е изравнен.

6:5 Гришо спира серията от 3 поредни гейма на сметката на Мъри и повежда със 6:5. След почивката Мъри ще сервира за тайбрек.

6:6 Ще наблюдаваме тайбрек, след като Мъри взе с лекота подаването си.

6:7 АНДИ МЪРИ СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ СЛЕД ТАЙБРЕК - 7:3 ТОЧКИ В ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ГЕЙМ.

ВТОРИ СЕТ

Анди Мъри сервира пръв.

1:0
за Анди Мъри. Британецът се възползва от няколко грешки на Гришо и без особени проблеми повежда в резултата.

2:0 Пробив за Мъри. Настроението в играта на Григор Димитров видимо спадна след драматичния първи сет. Нещата отиват към бърз успех на Гришо.

3:0 Пробивът е затвърден. Въпреки, че допусна няколко равенства, Анди Мъри успя да затвърди пресния пробив и повежда с 3:0. На този етап просто не се вижда как Гришо ще събере сили и ще успее да се върне в мача. За жалост драмата през първата част явно си каза тежката дума в първите геймове на втория сет.

3:1 Гришо печели първия си гейм за втория сет. Нашето момче има нужда да върне пробива скоро, ако иска да остане в двубоя.

4:1 Много бърз и категоричен гейм на сметката на Мъри. Шотландецът повежда с 4:1 и е само на два гейма от място в четвърти кръг в турнира.

4:2 Григор Димитров спаси 2 поредни точки за пробив и се върна в гейма от 15:40. В крайна сметка нашето момче си съхрани подаването и намалява преднината на съперника си.

5:2 Анди Мъри се доближава само на гейм от крайния успех. Британецът затвори на 15 подаването си и вече е съвсем близо до четвърти кръг. След почивката Григор Димитров ще сервира за оставане в турнира.

5:3 Гришо взима подаването си също на 15 и задължава Мъхри да сервира за мача.

6:3 Анди Мъри спечели гейма, с което и мача. Григор обаче се бори до последно, заради което бе възнаграден с точка за пробив. В решителния момент обаче шотландецът намери сервиса си и се спаси. Гришо напусна турнира в високо вдигната глава.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини