Серина слезе от колело за нова победа в Маями



24-03-2013 10:34 | Николай Драганов

Световната №1 при женитеСерина Уилямс премина с лекота и третия кръг на турнира в Маями, побеждавайки Аюми Морита в два сета.

 

Американката победи японката за час и 15 минути с 6-3, 6-3 и в следващия кръг ще играе с Доминика Цибулкова, която се наложи над швейцарката Ромина Опранди с 6-3, 6-4.

 

"Лекотата" обаче се отнася единствено до играта на Серина на корта, тъй като преди да достигне до него, американката е имала истинско премеждие по улиците на Маями.

 

Попаднала в огромно задръстване, Серина е била на път да закъснее за мача си, като за стигне до кортовете е използвала колело.

 

"Поисках количка за голф от шефовете на хотела, но такава нямаше. Предложиха ми мотор, но категорично отказах, защото не карам мотори. Тогава единствения вариант остана колело. Аз и колело не карам, но днес го направих. Това ще остане един от най-страхотните ми спомени - да отида за мач с колело", обяви след мача американката.

 

До момента Серина Уилямс и Доминика Цибулкова са играли само веднъж, на тревните кортове на Уимбълдън през 2010 г. и тогава американката стига до успех с 6-0, 7-5.

 

Нейната сестра Винъс в същото време прекрати участието си в турнира. Тя трябваше да играе със сънародничката си Слоун Стивънс, но не излезе на корта заради травма в гърба. В 1/8 финалите младата Стивънс ще спори с Агнешка Радванска. Полякинята трудно премина третия кръг, сломявайки съпротивата на Магдалена Рибарикова в три сета 7-6 (7-5), 2-6, 6-3 за 2 часа и 23 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини