Пиронкова срещу Хантухова (гейм по гейм)



20-03-2013 16:52 | Станко Димов

В минутите след 17:00 часа започва двубоят от първи кръг на силния турнир в Маями между Цветана Пиронкова и Даниела Хантухова.

Двете ще играят на централния корт, но за жалост срещата няма да бъде с телевизионно покритие. Двубоят може да проследите чрез официалния лайвскор.

Както е известно Цветана Пиронкова се намира в серия от 6 последователни загуби, като не е печелила двубой на сингъл в WTA от януари насам. Победителката от този двубой ще се класира за втори кръг, където ще срещне представител на Топ 10 в ранглистата – Сара Ерани.

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА СРЕЩИТЕ В СРЯДА

ПИРОНКОВА СРЕЩУ ХАНТУХОВА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:

Цветана Пиронкова
ще сервира първа в двубоя.

1:0
Двубоят нямаше как да започне по-добре за Цвети - гейм на 0!

1:1 Резултатът е изравнен след изключително тежък гейм, който продължи 7 минути. В крайна сметка, след 4 равенства, Хантухова успя да вземе първото си подаване в двубоя.

1:2 Първи пробив в двубоя, за жалост на сметката на Хантухова. Словачката стигна до 30:40, след което при втори сервис на Пиронкова успя да пробие и повежда за първи път в двубоя, точно преди първата почивка.

1:3 Хантухова затвърждава пробива. Геймът не беше никак лесен за нея, тъй като Цвети Пиронкова започна с преднина 0:30. След това обаче Даниела Хантухова успя да вземе превес и спаси подаването си, при това без да допусне точка за пробив.

1:4 Неприятно, но факт! Хантухова прави втори пробив и след почивката ще сервира за 5:1. Словачката достигна до преднина 15:40, Цвети спаси първия брейк-бол, но при втория не успя - 1:4 и солидна преднина за Хантухова. От началото на двубоя са изминали едва 23 минути, а първият сет сякаш изглежда предрешен.

1:5 И вторият пробив в двубоя е затвърден. Хантухова се доближава само на гейм от успех в първия сет. Пиронкова ще сервира за оставане в сета.

2:5 Цветана Пиронкова прекъсна неприятната серия (пет поредни загубени гейма) и успя да вземе втори гейм. След паузата Хантухова ще сервира за сета.

2:6 Точно 35 минути игра на централния корт и Даниела Хантухова спечели първия сет в двубоя с Цветана Пиронкова - 6:2. Кратка почивка, след ще започне вторият сет - сервис за Пиронкова.

ВТОРИ СЕТ!

0:1 Ужасно начало на втория сет. Даниела Хантухова осъществява пробив и повежда. Цвети Пиронкова явно трябва да търси промяна, ако иска да избегне очертаващата се 7-а поредна загуба.

0:2 Пробивът е затвърден.
Хантухова е на 4 гейма от участие във втори кръг на силния турнир за жени в Маями.

0:3 Повече от неприятно - Даниела Хантухова осъществява втори пробив и ще сервира за 4:0 във втората част.

1:3 ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА ВРЪЩА ЕДИНИЯ ПРОБИВ. Нашето момиче най-после успя да се справи с началния удар на Хантухова, получи първи точки за пробив (15:40) и успя да реализира пробив - 1:3. Предстои много важен гейм, в който Цвети е длъжна да вземе подаването си.

2:3 Още един бърз гейм на сметката на Пиронкова и преднината на Хантухова вече е само гейм. След едноминутната пауза словачката ще сервира.

2:4 След двата поредни загубени гейма, Хантухова се връща на правилния път и повежда с 4:2, доближавайки се само на два гейма от крайния успех.

3:4 Много труден гейм, в който Цвети трябваше да отразява 3 точки за пробив. Нашето момиче обаче се справи и отново се доближи само на гейм от Хантухова.

3:5 Даниела Хантухова спечели без особени проблеми подаването си и вече е само на гейм от място във втори кръг. Сервис за Пиронкова, която е длъжна да не допусне пробив. В противен случай двубоят моментално приключва.

4:5 Бърз гейм на сметката на Пиронкова. Цвети поведе с 40:0, след това допусна двойна грешка и позволи на Хантухова да стигне до 40:30, преди да вземе подаването си. Така словачката ще трябва да сервира за успеха.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ ДАНИЕЛА ХАНТУХОВА. Цветана Пиронкова регистрира 7-а поредна загуба. Определено лоша серия за нашето момиче. Във втори кръг Хантухова ще играе със Сара Ерани.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини