Британска надежда планира почивка след ново ранно отпадане



Британска надежда планира почивка след ново ранно отпадане
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-03-2013 10:40 | Николай Драганов

Голямата надежда на Великобритания при жените Хедър Уотсън претърпя второ поредно разочарование, след като отстъпи на японката Аюми Морита в първи кръг на турнира в Маями с 6:1, 5:7, 4:6 сета. Това бе втори удар за Уотсън само в рамките на 10-ина дни, тъй като тя допусна поражение и на старта на турнира в Индиан Уелс, губейки от Ирина-Камелия Бегу с 6:2, 6:4.

След вчерашното ранно ново отпадане, 20-годишната британка призна, че може би е дошъл добър момент да почине известно време, тъй като се е натрупала както физическа, така и психическа умора.

Уотсън се изкачи до рекордното за себе си 39-то място през февруари, но оттогава не е печелила мач, като за последно надигра Андреа Хлавачкова в Мемфис, след което допусна три поредни поражения.

През 2012-та тя стана първата британка с титла на WTA от 1988-ма година, което логично покачи вниманието, очакванията и напрежението на Великобритания към нея. От началото на годината Уотсън взе участие на цели шест турнира - в Окланд, Мелбърн, Патая, Мемфис, Индиан Уелс и Маями с баланс 6 победи към 6 загуби.

"Тази година може би се натрупаха доста мачове и се чувствам леко изтощена и прегоряла. Мисля го от известно време и сега определено съм решила да си взема почивка от тениса", призна разочарованата Уотсън.

"Погледнах към статистиката и осъзнах, че реално съм спечелила повече точки, но такива неща се случват в нашия спорт. Болезнено е, мисля че трябва отново да открия себе си и играта си."

"Играех добре, може би най-добре от началото на годината, но изгубих концентрация за кратко. Тя успя да се възползва, натрупа увереност, натисна ме и започнах да играя все по-лошо. Опитах да се боря, но не бях достатъчно добра, не бях агресивна", призна младата британка.

С Хедър Уотсън и Лора Робсън, която е е под №43 в ранглистата са свързани големите надежди на британците, които най-после вкусиха от успеха в мъжкия тенис и за гладни за още слава в един от най-обичаните спортове на Острова. Робсън също участва в Маями, като играе днес срещу италианката Камила Джорджи, а при успех ще срещне поставената под №32 в схемата Ализе Корне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини