Шарапова: Намерих формата си в течение на турнира



18-03-2013 14:15 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели първа титла от „Ролан Гарос” насам, след като в неделя вдигна трофея от силния турнир в Индиан Уелс. На финала на надпреварата рускинята се наложи с 6:2, 6:2 над Каролина Вожняцки. По този начин Шарапова печели неизменно по една титла всяка година от 2003-а насам. Ето какво каза Хубавата Маша след успеха си.

„Резултатът показва, че се е получил един лесен двубой, но това не беше така. На корта беше трудно, имаше сериозна битка, като голяма част от геймовете минаваха през равенство”, коментира Шарапова.

„Определено тези геймове можеха да отидат и на сметката на другата състезателка, особено във втория сет, когато тя пропусна няколко страхотни възможности. Чувствах се така, сякаш съм с една крачка напред през целия двубой. Причина за това бяха многото пробиви, които осъществих. Началният ми удар беше на висота и това ми помогна много”, каза още рускинята.

„Ако време, Вожняцки е играч, който те принуждава да удряш отново и отново топката. Това обаче не беше сценарият, по който аз исках да се развие двубоят. За мен беше много важно да не и оставям време да реагира и да влиза в дълги разигравания.

В началото на турнира определено не усещах, че показвам най-добрия си тенис. В течение на надпреварата обаче влязох в правилния път. Винаги е важно да полагаш максимално усилия по време на турнир. Много е важно да намериш най-добрия си тенис в края на надпреварата, а не в началото”, каза още Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини