Дел Потро с впечатляващ обрат срещу Анди Мъри



16-03-2013 03:47

Хуан Мартин дел Потро изненада Анди Мъри след 6:7(5), 6:3, 6:1 и се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Там той ще спори с Новак Джокович.

Интересното е, че Мъри можеше да изпревари Роджър Федерер в ранглистата, ако бе спечелил този сблъсък.

За целия сблъсък Мъри така и не успя да стигне до нито един пробив в подаването на своя съперник.

Това е общо седми полуфинал в сериите "Мастърс 1000" за Дел Потро. В преките си сблъсъци с Джокович той изостава с 2:8.

 

Eдинствените точки за пробив в първата част бяха в полза на Дел Потро още в първия гейм, но Мъри се спаси от ситуация 15:40 и потегли успешно, а до края и двамата не допуснаха колебания в своите сервиси, което логично доведе до тайбрек.

 

Той бе абсолютно противоположен на сета до този момент и започна с четири разменени минипробива, преди Мъри все пак да вземе първи свой сервис за 3:2. Нови пет поредни минипробива доведоха до 6:4 за британеца, Дел Потро спаси един мачбол с първата си спечелена точка от свой сервис, но със своята втора такава Мъри поведе с 1:0 сета.

 

Аржентинецът не се отчая и заигра още по-стабилно и агресивно, което доведе до ранен пробив във втория сет и преднина от 3:0. Подобно и на първата част, точки за пробив пред Мъри нямаше, а при 1:4 той дори спаси две нови в своето подаване, но до края на частта Дел Потро без проблеми спечели с 6:3 и изравни.

 

В решителната трета част британецът доказа, че Индиан Уелс не му е любимият турнир и единственият гейм, който спечели бе първият, след което Дел Потро записа шест поредни и си осигури двубой с Новак Джокович. Любопитно е да се отбележи, че заключителният седми гейм завърши с две двойни грешки на Мъри.

 

Ако успее да надвие сърбина, Дел По ще се класира за трети път на финал в турнир от категория "Мастърс 1000". До този момент той няма титла от надпревара от този ранг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини