Федерер отказа да "омаловажи успеха с приказки за гърба си"



15-03-2013 09:15 | Николай Драганов

Рафаел Надал победи Роджър Федерер на четвъртфинал в Индиан Уелс, постигайки своята 19-та победа от 29 мача срещу швейцареца. Изпълнилите до краен предел Централния корт в Индиан Уелс фенове обаче така и не станаха свидетели на очакваната суперкласика. 

 

"Изиграх фантастичен първи сет. Вторият бе странен. Роджър не се бореше, както обикновено. Вероятно имаше проблем, който не му позволи да се чувства достатъчно комфортно, за да продължи битката на ниво", коментира Надал след успеха.

 

"Преди две седмици не знаех дали изобщо ще бъда тук, а днес се класираха на полуфинал. За мен това е голяма изненада, не съм тренирал много преди завръщането. Най-важното е да съм здрав. Ако бъда здрав, ще мога да тренирам повече и да имам по-голям шанс да печеля, нали така", добави той.

 

Това бе първа среща между двамата най-големи на нашето време, носители на общо 28 титли от Големия шлем, на толкова ранна фаза, а именно четвъртфинал.

 

"Липсваха ми тези мачове през цялото време, да играеш с Роджър - може би най-големият в историята, в който и да е момент, винаги е специално. Ние винаги сме имали отлични отношения извън корта. Може би защото и двамата знаем, че в края на краищата, това е просто игра", счита Надал.

 

Самият Рафа също не е в оптимално състояние, тъй като се завърна на корта едва преди месец, като спечели две титли и игра един финал след това. 

 

"Няма съмнение, че той бе по-внимателен в определени моменти, движението му бе различно. Напълно нормално", коментира Федерер. "Не е играл от доста време на твърди кортове. Не зная дали е внимателен, или просто свиква отново. Със сигурност обаче нямаше да се завърне, ако не е готов напълно. Предстои сезонът на клей, където очаквам да го видим на страхотно ниво."

 

"Федерер отказа да говори прекалено много за проблемите си в гърба, тъй като заяви, че "по този начин би омаловажил успеха на съперника си." 

 

"Достатъчно добре съм, за да играя. Щастлив съм, че можех да изляза и да го направя. Не мисля, че проблемът е много сериозен, но срещу играчи като Рафа това не е достатъчно", призна швейцарецът.

 

"Колкото повече време минаваше, толкова по-тежко ставаше за мен. Веднъж изостанал знаех, че ще ми бъде много трудно, а той се чувстваше все по-добре. Трябваше да променя нещо. Играх по-различен начин от този, по който се надявах да мога да играя."  

 

Уважение показа и испанецът, който по традиция не обърна сериозно внимание на въпросите за очевидното си надмощие в преките двубои.

 

"Ако си помисля, че съм по-добър играч от него, защото имам 19 успеха срещу 10 за него, това би било много глупаво и арогантно от моя страна. Случаят не е такъв. Даваме най-доброто във всеки мач - днес спечелих аз, през миналата година той. Тези мачове винаги са нещо специално", категоричен е Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини