Елена Веснина: Искам да видя „Александър Невски”



12-03-2013 12:19 | Станко Димов

През януари Елена Веснина спечели първата титла в кариерата си... от седмия опит. В Хобарт (Австралия), рускинята пречупи с 6:3, 6:4 миналогодишната шампионка Мона Бартел. С трофея от състезание от категория „Интернешънъл”, Веснина вече е сред възможните участнички в Турнира на шампионките в „Арена Армеец” (29 октомври – 3 ноември). Ето какво сподели 30-ата в ранглистата от Индиън Уелс специално за официалния сайт на турнира sofia-tennis.bg.
 
- Какво ще означава за вас участието в Турнира на шампионките?
- Наистина искам да се класирам за турнира, защото ще се състезавам само с шампионки и всяка от тях ще е заслужила участието си с титла през сезона. Дано аз да съм една от осемте тенисистки, които ще се борят за трофея в София!

- Кой беше най-важният момент за вас от турнира в Хобарт?
- Мачът ми срещу Мона Бартел. Бях загубила и шестте си досегашни финала, така че се почувствах невероятно облекчена, когато най-после прегърнах трофея. Всичките ми мачове в Хобарт бяха трудни, но финалът определено беше най-тежкият. Мона защитаваше титлата си от миналата година и играеше със самочувствието на шампионка.

- Гледахте ли някой от мачовете от първото издание на Турнира на шампионките в София?
- Да, гледах финала, в който Надя Петрова направо разби Каролина Вожняцки (6:2, 6:1). Залата изглеждаше прекрасно и участничките са ми споделяли, че са се чувствали страхотно в София и организаторите са се погрижили да им осигурят всички необходими удобства.

- Какво могат да очакват от вас българските фенове?
- Търся агресията в играта си. Но извън корта съм много приятелски настроена, обичам да отделям време на феновете си. Прекрасно е, че тенисистките можем постоянно да пътуваме по света и да се запознаваме с толкова нови хора. Българският език е близък до руския, така че ще се чувствам добре в София.

- Играли ли сте някога турнир с групова фаза?
- Не, никога. Това ще е ново изживяване за мен.

- Какво знаете за България?
- Никога не съм посещавала страната ви, но съм чувала че София е очарователен град. Много бих искала да видя храм-паметника „Александър Невски”. Ако се класирам за Турнира на шампионките, ще се снабдя с туристически справочник, за да не пропусна някое хубаво място, докато съм тук.

- Кой е любимият ви турнир от календара на Женската тенис асоциация?
- Индиан Уелс, просто съм влюбена в мястото. Другият е домашният ми турнир в Москва за купата на Кремъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини