Ърнест Гулбис не се шегува - отнесе Типсаревич за 48 минути



10-03-2013 09:53 | Николай Драганов

Намиращият се под №67 в световната ранглиста Ърнест Гулбис показа, защо е считан за огромен талант и отнесе световния №9 Янко Типсаревич във втори кръг на турнира в Индиан Уелс.

 

Латвиецът, който обеща да изостави алкохола, цигарите и нощните си забавления, буквално смачка Типсаревич и за 48 минути го изхвърли от турнира, давайки му едва два гейма - 6:2, 6:0.

 

Гулбис триумфира с титлата на турнира от сериите ATP 250 в Делрей Бийч, където започна от квалификациите. Това се случи и в САЩ, където той вече има две победи в основната схема.

 

И без това лабилният психически Типсаревич буквално не знаеше какво се случва по корта, счупи няколко ракети, но така и не намери отговор на играта на латвиеца.

 

Следващият съперник на Ърнест е №20 в схемата Андреас Сепи, който отстрани германският квалификант Даниел Брандс след 7:5, 6:4. Ако успее да надвие и италианеца, на осминафинал съперник на Гулбис по всяка вероятност ще бъде Рафаел Надал.

 

Друг талант със спорен характер и отвързан език - Йежи Янович също записа победа, надигравайки Давид Налбандян със 7:6(4), 4:6, 6:3. Негов следващ съперник е Ришар Гаске, който се справи с Бърнард Томич след 7:6(1), 6:2 в отделните части.

 

Втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка надигра Уейн Одесник с 3:6, 6:2, 6:1 и ще срещне Лейтън Хюит, който след страхотна драма отстрани Джон Иснър.

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини