Надал: Няма да говоря за колената ми, тук съм, за да играя



08-03-2013 10:49 | Станко Димов

Двукратният шампион от турнира в Индиан Уелс - Рафаел Надал, е оптимист за представянето си в турнира тази година. 26-годишният испанец започва участието си в турнир от „Мастърс 1000” за сезона в добро настроение, след като в последния месец спечели 2 титли (Акапулко и Сао Пауло) и игра финал във Вина дел Мар.

„Чувствам се много добре. Вече направих две тренировки на кортовете тук”, коментира Надал на официалната си пресконференция. „Съвсем сериозно разбирам каква е ситуацията за мен, след като не бях играл в продължение на 7 месеца. Мисля, че сега не е подходящият момент да говоря за колената ми. Тук съм, за да се опитам да покажа най-доброто от себе си и точно това ще пробва да сторя. Ще видим как ще реагират колената ми на твърдите кортове. Резултатите от клей кортовете бяха позитивни, особено, защото колената ми се чувстваха все по-добре всяка седмица. Сега ще ги изпробвам и тук”, коментира Надал.

Прословутата вече контузия на Надал се обади миналата година на Уимбълдън, когато Рафа загуби още във втори кръг. Испанецът трябваше да пропусне всички турнири до края на годината, както и Australian Open в началото на тази. Рафа разкри за коя надпревара съжалява най-много.

„Най-тежкото решение беше първото – Олимпийските игри. Но това беше единственият вариант и аз трябваше да се откажа от участие. Просто нямах друга опция пред мен. Беше много тежко решение за мен. Трябваше да нося флага на Испания на церемонията по откриването.

Определено ми беше тежко, когато се оттеглих, защото подобни възможности не се случват всеки ден в живота. Може би се откриват само веднъж. Аз загубих тази възможност. Сега всичко, което мога да направя е да продължа да работя здраво и да се надявам, че ще бъда в Рио пред 2016-а”.

Първият съперник на Рафаел Надал в Индиан Уелс ще бъде Райън Харисън, който на старта се справи в 3 сета с Го Соеда. Жребият пък отреди Рафа и Роджър Федерер да бъдат в една част на схемата, като двамата могат да се срещнат на четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини