Анди Мъри с шанс да измести Федерер от №2 в света



06-03-2013 17:43 | Станко Димов

Роджър Федерер може да загуби второто си място в ранглистата след турнира в Идниан Уелс, който започва в сряда. Швейцарецът отпадна сравнително рано на турнирите в Ротердам и Дубай, което му коства загуба на точки и постави под въпрос оставането му на втора позиция в света.

Мястото на Федерер може да бъде заето от Анди Мъри. Това ще стане със сигурност, ако британецът успее да спечели турнира. Ако Мъри достигне до финал също има шанс да смени Федерер от второто място в света, но за тази цел ще трябва да се надява Федерер да отпадне на четвъртфинал или по-рано.

Ако Анди Мъри не успее да се класира за финал в Индиан Уелс, то тогава Федерер ще запази със сигурност втората си позиция в ранглистата. Любопитното е, че Федерер и Мъри могат да се срещнат чак на финал в турнира.

Иначе ФедЕкспрес изтегли сравнително тежък жребий, като още в трети кръг може да се изправи срещу коварния французин Жулиен Бенето, който го победи преди няколко седмици в Ротердам, а на четвъртфиналите да премери сили с Рафаел Надал.

Както е известно Роджър Федерер трябва да брани титлата си от Индиан Уелс. Миналата година на финала на турнира швейцарецът се наложи над Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини