СНИМКИ: Борислава Ботушарова защити титлата си



05-03-2013 14:45 | Станко Димов

Борислава Ботушарова спечели за втори пореден път титлата от държавното първенство по тенис за жени в зала „М-Тел къп”. На финала 18-годишната състезателка на ТК „Пазарджик” победи своята братовчедка и съотборничка Вивиан Златанова с 3:6, 6:1, 7:5 след повече от два часа качествена игра в зала „София”.

В първата част Златанова започна по-мотивирано и заслужено я спечели. Във втория сет поставената под №2 в схемата Ботушарова заигра по-прецизно и набързо изравни общия резултат.

В решителния сет шампионката поведе с 3:1 гейма, но 15-годишната Вивиан успя да изравни за 3:3. В последния, 12-и гейм, Борислава стигна до два мачбола и реализира втория след топка в аут на съперничката.

„Много съм доволна, че защитих титлата си. Започнах притеснено, но после заиграх както мога. Виви игра чудесно. Не се срещаме за първи път, но когато изляза на корта забравям, че човекът срещу мен ми е приятел или роднина”, коментира след награждаването Борислава Ботушарова, която е държавна шампионка и на открито.

Тя получава 350 лева от наградния фонд, а за Златанова останаха 250 лева.

По-късно днес е финалната среща на двойки. В нея водачките в схемата Лютфия и Хюлия Есен играят срещу Ботушарова и Златанова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини